1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi ve Rakipleri

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi ve Rakipleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Beşiktaş, Monako’daki Grimaldi Forum’da düzenlenen kura çekiminde Eintracht Frankfurt, Ajax, Maccabi Tel Aviv, Lyon, Malmö, Bodo/Glimt, Athletic Bilbao ve Twente ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel Aviv, Malmö ve Athletic Bilbao ile iç sahada; Ajax, Lyon, Bodo/Glimt ve Twente ile ise deplasmanda karşılaşacak.

Eintracht Frankfurt’un Başarıları

Almanya Bundesliga’yı geçen sezon 6. sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi’ni daha önce iki kez kazanarak büyük bir başarı elde etti. 2021-2022 sezonunda finalde Rangers’ı penaltı atışlarıyla mağlup ederek bu kupayı müzesine götüren Alman ekibi, 1979-1980 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası’nı da kazanmıştı. 2022-2023 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Frankfurt, Tottenham, Sporting Lizbon ve Marsilya’nın bulunduğu grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi, ancak bu aşamada Napoli’ye elendi. Ayrıca geçen sezon UEFA Konferans Ligi’nde de yer alan ekip, gruptan çıkmasına rağmen son 16 play-off turunda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’a kaybetti.

Beşiktaş ve Bodo/Glimt Yeniden Bir Arada

Beşiktaş, geçtiğimiz yıl UEFA Konferans Ligi’nde aynı grupta mücadele ettiği Norveç temsilcisi Bodo/Glimt ile bu kez UEFA Avrupa Ligi’nde karşı karşıya gelecek. İki takım, şimdiye kadar 2’si UEFA Konferans Ligi, 2’si de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 4 kez karşılaştı. 2004-2005 sezonunda UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Bodo/Glimt’i eleyen Beşiktaş, geçen yılki UEFA Konferans Ligi grubunda rakibine karşı iki maçta da mağlup oldu. 2022-2023 sezonunda Arsenal, PSV Eindhoven ve Zürih ile aynı grupta yer alan Bodo/Glimt, tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

Lyon ile Geçmiş Eşleşmeler

Beşiktaş, teknik direktör Pierre Sage yönetimindeki Olimpik Lyon ile daha önce iki kez karşı karşıya geldi. 2016-2017 sezonundaki UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde oynanan eşleşmede, Lyon turu geçmeyi başardı. Fransa’daki maçta Lyon 2-1 galip gelirken, İstanbul’da oynanan karşılaşmada Beşiktaş aynı skorla üstünlük sağladı. Ancak Lyon, penaltı atışları sonucunda yarı finale yükseldi. Lyon, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın yanı sıra Fenerbahçe ile de mücadele edecek.

Ajax ile Tarihi Rekabet

Hollanda’nın köklü kulübü Ajax, geçen sezon ligi 5. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi elemelerine katılma hakkı kazandı. Ajax, bu sezon Avrupa Ligi elemelerinde Sırbistan’dan Vojvodina, Yunanistan’dan Panathinaikos ve Polonya’dan Jagiellonia’yı geçerek grup aşamasına adını yazdırdı. Ajax, geçmişte UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4, UEFA Süper Kupa’da 2, UEFA Kupası ve UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda ise birer kez şampiyonluk yaşamıştır. Türkiye’de de görev yapmış İtalyan teknik direktör Francesco Farioli’nin çalıştırdığı Ajax’ta milli futbolcu Ahmetcan Kaplan da forma giymektedir. Beşiktaş, Ajax ile daha önce 6 kez karşılaştı ve Ajax, siyah-beyazlı ekibin Avrupa arenasında en fazla maç yaptığı takımlardan biridir. Ajax, UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın yanı sıra Galatasaray ile de mücadele edecek.

Malmö’nün Başarısı ve Tarihi

İsveç liginin son şampiyonu Malmö, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılarak Avrupa serüvenine başladı. Elemelerde Faroe Adaları’ndan Klaksvik ve Yunanistan’dan PAOK’u geçmeyi başaran Malmö, play-off turunda Çekya ekibi Sparta Prag’a elenerek UEFA Avrupa Ligi’ne katıldı. Malmö, İsveç futbol tarihinde 23 kez şampiyonluk yaşayarak en fazla şampiyon olan takım konumundadır. Teknik direktörlüğünü İsveçli Henrik Rydström’ün yaptığı Malmö, 20 haftası geride kalan İsveç liginde 45 puan toplayarak zirvede yer alıyor. Malmö, UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın yanı sıra Galatasaray ile de karşılaşacak.

Athletic Bilbao’nun Sıradışı Stratejisi

İspanya LaLiga’da geçen sezon 5. sırada bulunan Athletic Bilbao, Avrupa’nın köklü ekiplerinden biridir. 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi finaline yükselen Bilbao, 2015-2016’da Sevilla ile çeyrek finalde karşılaştı. Ayrıca, 1976-1977 sezonunda UEFA Kupası’nda finalde Juventus’a karşı mücadele etmiş, ancak 2-1 mağlup olmuştur. İspanyol teknik adam Ernesto Valverde’nin yönetimindeki Bilbao, yalnızca Bask bölgesinden futbolcularla mücadele etme stratejisiyle dikkat çekiyor. Beşiktaş ile daha önce 3 kez karşılaşan ekip, bu maçların 2’sini kazanırken, Beşiktaş 1 galibiyet elde etti. Bilbao, UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın yanı sıra Fenerbahçe ile de karşılaşacak.

Twente’nin Geçmişteki Mücadeleleri

Hollanda Ligi’nin köklü kulüplerinden biri olan Twente, UEFA Avrupa Ligi’nde bir kez çeyrek finalde boy göstermiştir ve UEFA Kupası’nda ise 1974-1975 sezonunda final oynamıştır. Geçen sezon Hollanda Ligi’ni 3. sırada tamamlayan Twente, bu sezon oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Teknik direktör Joseph Oosting yönetimindeki takım, geçen sezon Fenerbahçe ile UEFA Konferans Ligi play-off turunda karşılaşmış ve iki maçta 5-1 ve 1-0’lık skorlarla elenmişti. Twente, 2009-2010 yılında Hollanda Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayarak, 3 kez Hollanda Kupası ve 2 kez de Hollanda Süper Kupası’nı kazanmayı başardı. Twente, UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın yanı sıra Fenerbahçe ile de karşılaşacak.

Maccabi Tel Aviv’in Zorlukları

İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv, ülkedeki gerginlikler nedeniyle maçlarını başka ülkelerde oynamak zorunda kalıyor. Şimdiye kadar UEFA Avrupa Ligi’nde 6 kez boy gösteren Maccabi, bu süreçte iki kez son 32 turuna ulaşmayı başardı, ancak 4 kez gruplardan çıkamadı. Maccabi’nin teknik direktörlüğünü Zarko Lazetic üstlenmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi ve Rakipleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin