1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş, Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 Yenerek Tarih Yazdı

Beşiktaş, Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 Yenerek Tarih Yazdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş, Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 ile Geçti

Beşiktaş, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 ile Geçti

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından bildirilen habere göre, Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Süper Kupa finalinde Galatasaray’ı 5-0 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı. Siyah-beyazlıların Hollandalı teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, maçın ardından yapılan basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 Yenerek Tarih Yazdı

“KUPA KAZANMAK HER ZAMAN ÖZELDİR”

Sezonun ilk maçına çıktıklarını belirten Van Bronckhorst, şunları söyledi: “Büyük bir maç oynadık ve geçen yılın şampiyonuna karşı finalde yer aldık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu anın tadını çıkaracağız. Kupa kazanmak her zaman özeldir. Maçtan önce oyuncularıma, ‘Bir sonraki finali ne zaman oynayacağımızı bilemeyiz’ demiştim. Her şeyimizi vermemiz gerektiğini vurgulamıştım. Oyuncularım da bu beklentiyi karşıladı. Şimdi birkaç gün boyunca bu zaferin tadını çıkaracağız. Salı gününden itibaren Samsunspor maçına hazırlanmaya başlayacağız. Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Camiamıza ve taraftarlarımıza sevinç kaynağı olacak bir başarı sunduk. Güzel anılar bıraktığımız için de çok mutluyum.”

“MUSTAFA HEKİMOĞLU’NUN YETENEĞİNE GÜVENİYORUM”

Galatasaray karşısında takımının son golünü atan Mustafa Erhan Hekimoğlu’nun geleceği hakkında da konuşan Van Bronckhorst, şu ifadeleri kullandı: “Ben kulüple anlaştığımda kadro hakkında çok bilgi aldım. Mustafa’nın ne kadar büyük bir yetenek olduğu sıkça dile getirildi. Onun yeteneklerini antrenmanlarda görmek beni etkiledi. Türk futbolu için çok önemli bir potansiyele sahip. Fiziksel olarak güçlü ve akıllı koşular yapabiliyor. Kendisiyle birlikte çalışarak gelişimini destekleyeceğiz. Etrafında Immobile ve Rafa’nın olması, onun gelişimine katkıda bulunacaktır. İyi savunmacılara karşı oynaması da onu daha da güçlendirecektir. Semih ve Mustafa gibi iki genç yeteneğe sahip olduğum için kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Benim görevim onları geliştirmek olacak.”

“İYİ BAŞLAMAK İNSANA GÜZEL BİR HİS VERİYOR”

Van Bronckhorst, Immobile’nin 21. saniyede attığı golle ‘Süper Kupa’nın en erken golü’ rekorunu kırdığı hatırlatıldığında, “Hoca olarak iyi başlamak çok güzel bir his. Feyenoord’da da benzer bir senaryo yaşamıştık. Bugün de benzer bir başlangıç yaptık. Ciro bunu bekliyordu ve o baskıyla rakibin dengesini bozdu. Maça daha iyi başlayamazdık. Rakibimiz maça ortak olmaya çalıştı ama biz boşlukları iyi değerlendirdik. İlk gol çok kritik bir öneme sahipti.” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUK YARIŞI HEDEFİMİZ VAR”

Süper Kupa zaferini kutladıktan sonra Süper Lig’e odaklanacaklarını belirten 49 yaşındaki teknik direktör, “Artık yüzümüzü lige döneceğiz. 38 maçlık uzun bir sezon var. Geçen sezon aradaki fark büyüktü ama bu sezon bunu kapatmayı planlıyoruz. Şampiyonluk yarışında yer almayı hedefleyeceğiz. Çok çalışarak geçen sezondan daha iyi bir performans sergilemeye gayret edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Beşiktaş, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 Yenerek Tarih Yazdı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beşiktaş, Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 Yenerek Tarih Yazdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin