1. Haberler
  2. Gündem
  3. Belediyelerin SGK Prim Borçları ve Çalışma Bakanı’nın Açıklamaları

Belediyelerin SGK Prim Borçları ve Çalışma Bakanı’nın Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediyelerin SGK Prim Borçları Hakkında Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçları ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Işıkhan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Elbette bu durum bizim tercih ettiğimiz bir yol değil. Ancak, ilgili belediyelerin prim borçları sürekli artış göstermekte ve her geçen gün bu borçlar büyümektedir. Bu noktada gerekli müdahalelerin usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi şarttır.”

“Bugün itibarıyla belediyelerin toplam prim borçları 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80’i belediye şirketlerine aittir. Bu durum, aslında milli bir kaynağın yönetimi ile ilgilidir.”

“Vatandaşlarımızın çalışarak, üreterek ve alın teriyle bütçeye kazandırdığı bu doğal gelir kaynağının, yine vatandaşlarımızın yararına kullanılması gerekmektedir. Belediyelerde çalışanların emeğinin karşılığı olan sigorta primlerinin ödenmemesi, bu paraların başka kalemlere aktarılması kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Belediyelerin SGK Prim Borçları ve Çalışma Bakanı’nın Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin