1. Haberler
  2. Spor
  3. Basketbol Gelişim Merkezi’nde Fikstür Çekimi ve Yeni Sezon Açıklamaları

Basketbol Gelişim Merkezi’nde Fikstür Çekimi ve Yeni Sezon Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basketbol Gelişim Merkezi’nde Fikstür Çekimi Yapıldı

Basketbol Gelişim Merkezi'nde Fikstür Çekimi Yapıldı

İstanbul’da bulunan İHA Basketbol Gelişim Merkezi, ilk kez düzenlenen fikstür çekimine ev sahipliği yaptı. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp temsilcileri bu önemli etkinlikte bir araya geldi. Kura çekiminin ardından, Başkan Türkoğlu basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

2024-2025 sezonunun kendileri için özel bir yıl olduğunu vurgulayan Hidayet Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“DAHA HEYECANLI BİR LİG”

Federasyon olarak kulüplerle yaptığımız istişareler sonucunda bazı değişiklikler yaparak, ligin daha heyecanlı geçeceğine inandığımız bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, şu an bulunduğumuz Basketbol Gelişim Merkezi’nde bu kura çekimini gerçekleştirmeyi istedik. İnşallah eylül ayının ortalarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla, Basketbol Gelişim Merkezi’ni Türk basketboluna kazandırmış olacağız. Bu heyecanı yaşıyoruz.

Şu an bulunduğumuz tesisin A bloğu, milli takımlarımızın antrenman yapabileceği bir alan olarak tasarlandı. Hemen yan tarafında 10 bin kişilik bir salonumuz bulunuyor. Önümüzdeki sezondan itibaren Anadolu Efes ve Galatasaray gibi köklü kulüplerimiz de bu tesisten faydalanacak. Ayrıca, altyapı takımlarımız için 500’er kişilik üç ayrı tribün ile donatılmış alanlar da mevcut. Bu tesisin, başta İstanbul’daki kulüpler olmak üzere, tüm basketbol camiasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu tesisi Türk basketboluna kazandırmamıza destek olduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır. İlk günden itibaren bu projeye sahip çıktı ve her zaman arkasında durdu. İnşallah, onların katılımıyla bu tesisi Türk basketboluna kazandırmayı hedefliyoruz.

Mersin Büyükşehir ve Yalova Basketbol Takımı’nın 2024-2025 sezonuna katılmasını kutlayarak, Süper Lig’e hoş geldiniz diyorum. Avrupa’da bizleri temsil edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

“AMACIMIZ TÜRK SPORCULARIN DAHA FAZLA SÜRE ALMASI”

Yeni sezonda ligde uygulanacak formatla ilgili düşüncelerini aktaran Türkoğlu, şunları ekledi: “Bu yıl kulüplerimizle gerçekleştirdiğimiz istişarelerde sürekli fikir alışverişi yapıyoruz. Bu sezon yeni bir format uygulamaya koymayı istedik. Sezon boyunca herkesin daha fazla heyecan duyacağı bir süreç geçireceğimize inanıyorum. Bu heyecan, ligin kalitesi ve görünürlüğü açısından büyük bir önem taşıyacak.”

Türkoğlu, kulüplerle yapılan istişarelerin sonucunda belirlenen bu yeni formatın, Türk oyuncuların daha fazla süre almasını amaçladığını ifade etti. “Herkes 4+3 yabancı kuralını konuşuyor ama asıl amacımız Türk sporcularının daha fazla süre alması ve kritik anlarda sahada olmalarıdır. Hem kulüpler hem de milli takım bazında başarılı bir süreç geçirmek istiyoruz.” dedi.

Son altı yıl içerisinde, kulüplerin önemli başarılar elde ettiğini belirten Türkoğlu, Türk oyuncuların oyun sonlarında yer almasının önemine dikkat çekti. “Bu nedenle bu değişiklikleri yaptık. Bu süreci yakından takip ederek, önce sporcularımızın gelişimine, ardından kulüplerine ve milli takıma faydalı olmasını umuyoruz.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Basketbol Gelişim Merkezi’nde Fikstür Çekimi ve Yeni Sezon Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin