1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başıboş Sokak Köpekleri İçin Yeni Düzenleme Özellikle Tartışma Yarattı

Başıboş Sokak Köpekleri İçin Yeni Düzenleme Özellikle Tartışma Yarattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başıboş Sokak Köpekleri Sorunu İçin Yeni Düzenleme

Başıboş sokak köpekleri sorunu, Türkiye’nin uzun zamandır tartışılan meselelerinden biri. Bu konuda nihayet beklenen adım atıldı. Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair yeni bir kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edildi. Bu düzenleme hayata geçirildiğinde, sokaklardaki köpekler toplanarak barınaklara yerleştirilecek, burada rehabilite edilecek ve ardından sahiplendirilmek üzere yeni sahipler arayacak. Ancak sahiplendirilemeyen ve rehabilite edilemeyen köpekler için ise üzücü bir karar alınmış durumda; bu köpekler uyutulacak.

Türkiye’nin gündemini meşgul eden bu yeni düzenleme, televizyon kanallarında da en hararetli tartışmalara yol açtı. Bu kapsamda tv100 kanalında Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı Programı’nda tansiyon oldukça yükseldi.

“Bir Tane Hayvan Sahiplendin Mi?”

Programda, Sinan Burhan ile Barış Yarkadaş arasında, yeni düzenleme hakkında ciddi bir tartışma yaşandı. Sinan Burhan, “CHP’li belediyeler köpeklere sahip çıkalım diyor fakat barınak yapmıyor. Barış Yarkadaş da hayvan hakları ile ilgili o kadar konuşuyor, bir tane hayvan sahiplendi mi?” diyerek eleştirisini dile getirdi. Bu sözler üzerine tartışmanın tansiyonu yükseldi.

“Alerjim Var, Sahiplenemem”

Köpek bakmanın zorluklarına dikkat çeken Yarkadaş ise, “Alerjim vardır, sahiplenemem. Ekonomik imkanım yoktur, sahiplenemem.” diyerek cevap verdi. Bu durum, tartışmanın daha da alevlenmesine neden oldu.

“Ne Yapalım O Zaman?”

Sinan Burhan, Yarkadaş’ın açıklamalarına yanıt verirken, “Çözüm üretilmiyor. Belediyeler baksın diyorsun, bakmıyor; Barış Yarkadaş’a sahiplen diyorsun, ‘Belki alerjim var’ diyor, ‘Bütçem müsait değil’ diyor… Ne yapalım o zaman, çocukları mı katletsin, yesin mi? Onu mu öneriyorsun sen?” ifadelerini kullandı. Bu durum, tartışmayı daha da gergin bir hale getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başıboş Sokak Köpekleri İçin Yeni Düzenleme Özellikle Tartışma Yarattı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin