1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başıboş Sokak Köpeği Sorunu ve Yeni Çözüm Önerileri

Başıboş Sokak Köpeği Sorunu ve Yeni Çözüm Önerileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başıboş Sokak Köpeği Sorunu: Acil Çözüm Gerekiyor

Başıboş Sokak Köpeği Sorunu: Acil Çözüm Gerekiyor

Haber Merkezi, başıboş sokak köpeği sorunu, ne yazık ki çok sayıda can aldı. Son yıllarda, onlarca çocuğun ölümden döndüğü olaylar, bu konunun ciddiyetini gözler önüne serdi. Hayvanların korunması ve kontrol altına alınması amacıyla harekete geçildi ve nihayetinde 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Hayvanların Korunması İçin Yeni Düzenlemeler

Yeni kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek. Rehabilitasyon sürecinden geçen köpekler, sahiplendirilene kadar bu bakımevlerinde barındırılacak. Ancak, bu çözüm önerisini destekleyenlerin yanı sıra karşı olanlar da mevcut. Problemin çözümünü isteyenlerle istemeyenler arasında tartışmalar sürüyor.

İstanbul’da Dikkat Çeken Miting

Son günlerde, bu tartışmaların bir parçası olarak, İstanbul’un Yenikapı bölgesinde kendilerini hayvansever olarak tanımlayan bir grup insan, miting düzenledi. Bu miting, başıboş sokak köpeği sorununa yönelik çözüm önerilerini protesto etmek amacıyla gerçekleştirildi. Protestonun dikkat çekici noktalarından biri, bazı katılımcıların köpek kostümü giymesi oldu.

Sosyal Medyada Gündem Oldular

Köpek kılığına giren protestocuların görüntüleri, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı ve bu durum, birçok kullanıcı tarafından mizahi bir dille ele alındı. İşte o dikkat çeken kareler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başıboş Sokak Köpeği Sorunu ve Yeni Çözüm Önerileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin