1. Haberler
  2. Spor
  3. Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde La Fiorita’yı 6-1 Mağlup Etti

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde La Fiorita’yı 6-1 Mağlup Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde Farklı Galip Geldi

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde Farklı Galip Geldi

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turu ilk maçında San Marino temsilcisi La Fiorita’yı 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek rövanş öncesinde önemli bir avantaj elde etti. Maç, İstanbul’da Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda gerçekleştirildi.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde La Fiorita'yı 6-1 Mağlup Etti

İlk Yarının Hakimi Başakşehir

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça hareketli geçti. 5. dakikada, ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Kemen, kale önüne çevirdiği topa Berkay Özcan’ın yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. Ardından, 13. dakikada kaleci Muhammed Şengezer’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Davidson, ceza sahasına girerek yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0. 29. dakikada ise Duarte’nin uzun pasında Figuerido, ceza sahası sağ tarafından yaptığı vuruşla kaleci Vivan’ın üstünden topu ağlara gönderdi: 3-0. 43. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Pelkas’ın içeri çevirdiği topa kalecinin müdahalesi yetersiz kalırken, çizgi üzerinde Kemen’in vuruşuyla meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu: 4-0.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde La Fiorita'yı 6-1 Mağlup Etti

İkinci Yarıda Farkı Açtı

İkinci yarıya da hızlı başlayan Başakşehir, 49. dakikada Pelkas’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Figueiredo, plase vuruşla topu ağlara yollayarak skoru 5-0 yaptı. Ancak 58. dakikada La Fiorita, Başakşehir savunmasının arkasına atılan top ile farkı 4’e düşürdü. Greco, ceza sahasında sol çaprazdan şutunu çekerek meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 5-1. 71. dakikada Başakşehir, 6. golünü attı. Çalımlarla ilerleyen Serdar Gürler, rakip ceza sahası önünde uygun pozisyondaki Piatek’e pasını aktardı. Piatek, topu düzelttikten sonra ayak içiyle meşin yuvarlağı köşeden ağlara yolladı: 6-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir, maçı 6-1 kazanarak rövanş için büyük bir avantaj elde etti. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 1 Ağustos’ta San Marino’da oynanacak.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde La Fiorita'yı 6-1 Mağlup Etti

Yeni Sezonun Açılış Golü Berkay Özcan’dan

Başakşehir, sezonun ilk resmi maçında La Fiorita ile karşılaşarak yeni sezondaki ilk golü Berkay Özcan ile buldu. Berkay, mücadelenin 5. dakikasında fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde La Fiorita'yı 6-1 Mağlup Etti

Yeni Transfer Djalo, İlk Maçında

Başakşehir’in yeni transferi Matchoi Djalo, La Fiorita karşısında turuncu-lacivertli formayı ilk kez giydi. İlk 11’de yer almayan Djalo, karşılaşmanın 61. dakikasında Pelkas’ın yerine oyuna dahil oldu.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde La Fiorita'yı 6-1 Mağlup Etti

Başakşehir, Tarihinin En Farklı Galibiyetini Elde Etti

Başakşehir, La Fiorita’yı 6-1 yenerek Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini elde etti. Turuncu-lacivertli ekip, daha önce 8 Eylül 2022’de UEFA Konferans Ligi A Grubu ilk maçında İskoçya temsilcisi Hearts’ı deplasmanda 4-0 yenerek Avrupa kupalarında bugüne kadarki en farklı galibiyetini almıştı.

Tribünlerden İsrail’e Tepki

Karşılaşma sırasında Başakşehirli taraftarlar, İsrail’e karşı protesto gösterisinde bulundu. Taraftarlar, “Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük” şeklinde tezahüratlarda bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde La Fiorita’yı 6-1 Mağlup Etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin