1. Haberler
  2. Spor
  3. Bakan Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Milli Sporcuları Uğurladı

Bakan Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Milli Sporcuları Uğurladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Uğurladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek milli sporcuları uğurlamak üzere İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Bak’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, çeşitli federasyon başkanları, Paris’te yarışacak sporcular ve onların aileleri de iştirak etti.

“HEPİNİZİN HEYECANINI GÖZLERİNİZDE GÖRÜYORUM”

Uğurlama töreninde konuşan Bakan Bak, sporcuların heyecanını gözlemlediğini belirterek, “Hepinizin heyecanını gözlerinizde görüyorum. Bu önemli organizasyonda ülkemizi temsil etmek için yola çıkıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletmek istiyorum; sizinle gurur duyduğunu ve heyecanını sizlerle paylaştığını belirtmek isterim. Kendisi, sporun içinden gelen bir lider olarak Türk sporu için büyük bir şans,” dedi.

“PARİS İÇİN MİLLETİMİZİN DUASINI BEKLİYORUZ”

Bakan Bak, Team Türkiye’de yer almanın önemine vurgu yaparak, “Paris için milletimizin dualarını bekliyoruz. Bu organizasyon, hem sizin kişisel başarılarınız hem de ülkemizin uluslararası alandaki temsil yeteneği açısından büyük bir fırsat,” şeklinde konuştu.

“20 SENEDE MUAZZAM BİR ŞEKİLDE TOPARLADIK”

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ise, “Bugün Türk spor tarihinin dönüm noktalarından birini yaşıyoruz. Son 20 yılda muazzam bir ilerleme kaydettik. Bunun iki temel kaynağı var: Birincisi komitenin kurulması, ikincisi ise Sayın Cumhurbaşkanımızın engelli haklarına olan yaklaşımı. Bu sayede paralimpik sporda önemli bir ivme kazandık. Tokyo 2020’de 87 sporcuyla yarışırken, şimdi 93 sporcuyla Paris’e gidiyoruz. Bu başarıda 48 kadın ve 45 erkek sporcu ile pozitif ayrımcılığı da göz önünde bulundurmuş olduk,” dedi. Aksu, Tokyo’daki 15 madalya hedefini geçmeyi umduklarını da sözlerine ekledi.

  • Team Türkiye’de yer almanın büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Aksu, “80 milyonluk bir ülkede 93 sporcu arasına girmek ve bu kafilede yer almak, gerçekten de en büyük zaferdir,” dedi.
  • Son olarak, sporculara, “Hepinizle gurur duyuyoruz. Bu arkadaşlarımızdan ilgilerinizi ve dualarınızı esirgemeyin,” şeklinde seslendi.

Açıklamaların ardından Bakan Bak, Vali Gül ve Murat Aksu, ay-yıldızlıları Paris’e götürecek uçağın önünde birlikte fotoğraf çektirerek milli kafileye veda etti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Milli Sporcuları Uğurladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin