1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bafra’da Sağanak Yağış Tarım Arazilerini Vurdu

Bafra’da Sağanak Yağış Tarım Arazilerini Vurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bafra’da Sağanak Yağışın Etkileri

Bafra'da Sağanak Yağışın Etkileri

İHA, Samsun’un merkez ve çevre ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, Bafra ilçesinde önemli hasara yol açtı. Yağışların ardından sokaklar adeta göle dönerken, verimli tarım arazilerinin bulunduğu Bafra Ovası’nda birçok tarlada su birikintileri oluştu. Sel sularından etkilenen Harız Mahallesi’nde üreticiler, özellikle çeltik tarlalarının sular altında kaldığını belirtti.

“BÖYLE BİR YAĞMUR GÖRMEDİM”

Harız Mahallesi sakinlerinden Ahmet Yeşilbaş, yaşanan durumu şu sözlerle aktardı: “Yaklaşık 2 saat boyunca durmaksızın yağmur yağdı. Bu kadar yoğun bir yağmuru yakın zamanda görmedim. Yukarılardan gelen sular doğrudan mahallemize akın etti. Tarım arazilerimizin büyük bir kısmı suyun altında kaldı. Özellikle çeltik tarlalarımız tamamen sularla kaplandı. Bazı yollarımız da su bastı. Benim de çeltik tarlam maalesef su altında kaldı.”

Bafra'da Sağanak Yağış Tarım Arazilerini Vurdu

“SEBZE VE MEYVELER ZARAR GÖRDÜ”

Harız Mahallesi’nden bir diğer sakin Şanver Demir ise yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi: “Evin önünde diz seviyesinde su birikintisi vardı. 8-10 tane tavuğum sel nedeniyle telef oldu. İki tane tavuk yavrum da suyun içinde kayboldu. 10-15 balyam da su altında kaldı. Gerçekten büyük bir afet yaşadık. Yağmur o kadar fazla yağdı ki, sel sularıyla tarlalarımız tamamen su altında kaldı. Bahçelerde ve tarlalarda sebze ile meyveler büyük zarar gördü.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bafra’da Sağanak Yağış Tarım Arazilerini Vurdu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin