Ayak ağrısının sebebi ‘freiberg’ olabilir! Kadınlarda daha fazla görülüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayak ağrılarına yol açan Freiberg hastalığının en çok 3’üncü tarak kemiğinde meydana geldiğine, 6-20 yaş döneminde daha sık görüldüğüne vurgu yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, rahatsızlığın tekrarlayıcı travmalardan veya damarsal problemler nedeniyle oluşabildiğini kaydetti.

‘Kadınlarda 3 kat fazla görülüyor’

Freiberg hastalığının tarak kemiklerinin zarar görmesiyle alakalı olduğunu anlatan Dr. Nurhan Barutçu, hastalığın kadınlarda daha sık göründüğünden bahsetti. Barutçu hastalığın tedavi döneminde yüksek topuklu ayakkabılar kullanılmaması gerektiğini anlatarak şu detaylara dikkat çekti:

“En çok ayaklara aşırı yüklenme nedeniyle tarak kemiklerinin zarar görmesi sonucu oluşuyor. Kadınlarda görülme ihtimali erkeklerden 3-4 kat daha fazladır. Tutulan bölgede yumuşak doku şişliği, ağrı olur. Ayak üzerine basınca ve parmakları hareket ettirince ağrı olur. Belirtiler birkaç haftada kaybolur. Tanısı için radyolojik görüntüleme yöntemleri kullanılır. Başlangıçta osteopeni (kemik yoğunluğunda azalma), sonrasında tarak kemiğinde düzleşme, düzensizlik ve dansite artışı görülür. İleri dönemlerde eklem aralığında daralma görülür. Tedavide erken dönemde ağrıyı hafifletmek için metatarsal yastık kullanılabilir. Alçak topuklu ayakkabılar ve istirahat önerilir. Yüksek topuklu ayakkabılardan da kaçınılmalı.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayak ağrısının sebebi ‘freiberg’ olabilir! Kadınlarda daha fazla görülüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin