1. Haberler
  2. Gündem
  3. Avukatların Sosyal Medyada Yayın Yapma Yasağı Hakkında Yeni Düzenlemeler

Avukatların Sosyal Medyada Yayın Yapma Yasağı Hakkında Yeni Düzenlemeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukatların Sosyal Medyada Yayın Yapma Yasağı

Avukatların Sosyal Medyada Yayın Yapma Yasağı

Son dönemlerde sosyal medya ve çeşitli platformlarda aktif olarak bilgi paylaşan avukat sayısı artış göstermişti. Bu avukatlar, kendi sosyal medya hesapları üzerinden konut, sosyal haklar gibi pek çok konuda kamuoyunu bilgilendirici paylaşımlar yapmaktaydılar. Ancak, Türkiye Barolar Birliği, bu tür yayınların meslek itibarını zedeleyebileceği ve reklam aracı olarak kullanılmaması gerektiği gerekçesiyle önemli bir adım attı. Yeni düzenlemelerle birlikte, avukatların sosyal medya üzerindeki bu tür faaliyetlerinin sona ermesi bekleniyor.

BAROLAR BİRLİĞİ REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Avukatlık mesleğindeki reklam yasağına ilişkin usul ve esasları belirleyen Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

UYARI GÖNDERİLMEYECEK, SORUŞTURMA AÇILACAK

Yönetmelik değişikliği ile birlikte, reklam yasağına aykırılık durumunda avukatlara uyarı yazısı gönderme uygulaması kaldırıldı. Bunun yerine, reklam yasağını ihlal eden avukatlar hakkında doğrudan resen soruşturma açılacak ve ilgiliye savunma istemini de içeren bir yazı tebliğ edilecektir.

AVUKATLAR ÇEVRİM İÇİ MECRALARDA İÇERİK YAYINLAYAMAYACAK

  • İNTERNETTE REKLAM VEREMEYECEK
  • Avukatlar, internet kullanıcılarını kendi web sitelerine veya başka bir siteye yönlendiren kısa yolları kullanamayacak. Ayrıca, çevrimiçi platformlarda reklam verme veya alma hakları da bulunmayacak.

  • KAZANÇLARINI YAYINLAYAMAYACAKLAR
  • Avukatlar, mesleki kimlikleri ile ilişkilendirilmiş bir şekilde yaşam tarzları, kazançları ve mesleki faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde paylaşımlar yapamayacaklar.

ÜNVAN KULLANILDIĞI YERLERDE, MESLEK İTİBARINI GÖZETİLECEK

Yazılı, işitsel, görsel ve çevrimiçi iletişim araçlarında, avukat unvanının kullanıldığı durumlarda ve özel yaşamlarına ilişkin paylaşımlarında avukatların, meslek itibarı açısından zararlı davranışlardan kaçınmaları gerekecek.

KATILDIKLARI YAYINLARDA REKLAM SAYILACAK DAVRANIŞTAN UZAK DURULACAK

Avukatlar, sosyal medya ve internet ortamlarında katıldıkları yayınlarda reklam olarak değerlendirilebilecek her türlü davranış ve meslek itibarını zedeleyici açıklama ve paylaşımlardan kaçınacaklardır.

YAZILI VE GÖRSEL PAYLAŞIM YASAK

İş elde etme amacıyla genel ve soyut içerikli bilgilere ulaşım sağlamak suretiyle yayın yapamayacak, yazılı veya görsel paylaşımda bulunamayacaklardır.

MÜVEKKİL GÖRÜŞMELERİ GİZLİ TUTULACAK

Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla gerçekleştirilecek görüşmeler, mekan, ortam ve içerik açısından avukatlık mesleğinin saygınlığına uygun olmalı ve reklam yasağını ihlal etmemelidir. Bu görüşmelerde gizlilik kuralına titizlikle riayet edilecektir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avukatların Sosyal Medyada Yayın Yapma Yasağı Hakkında Yeni Düzenlemeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin