1. Haberler
  2. Gündem
  3. Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye Davet ve İlişkilerin Yeniden Canlandırılması

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye Davet ve İlişkilerin Yeniden Canlandırılması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye Davet

Avrupa Birliği, Türkiye ile ilişkilerin yeniden canlandırılması adına önemli bir adım attı ve Türkiye, 5 yıl aradan sonra Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na davet edildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu önemli toplantıya katılmak üzere Brüksel’e gidecek.

Toplantıda, güncel uluslararası konularda kapsamlı bir görüş alışverişi yapılması bekleniyor. Bakan Fidan, ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde kararlılık gösterilmesi ve somut adımlar atılması gerektiğini muhataplarına iletecek. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Fidan’ın ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu kapsamda, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile bir görüşme yapması bekleniyor.

Avrupa Birliği Mesajı Alındı

Diplomatik kaynaklara göre, bu davet Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gerekliliğinin Avrupa Birliği tarafından anlaşıldığına işaret ediyor. Bakan Fidan, Avrupalı mevkidaşlarına Türkiye-AB iş birliğinin bölgesel ve küresel tehditler karşısındaki önemini vurgulayacak.

Türkiye’nin Öncelikleri Masada

Gayriresmi toplantıda Türkiye’nin öncelikleri de gündeme gelecek. Bakan Fidan, Gümrük Birliği’nin günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak modernize edilmesi gerektiğini hatırlatacak. Ayrıca, vize sorunlarının giderilmesinin AB ile Türkiye arasındaki ticari, kültürel, akademik ve insani bağların sürdürülmesi açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayacak. Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki net tutumunu da AB tarafına bir kez daha iletecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye Davet ve İlişkilerin Yeniden Canlandırılması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin