Dünya’ya yaklaşan NEOWISE isimli kuyruklu yıldız, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndeki astronotlar tarafından görüntülendi.
Geçtiğimiz günlerde Güneş’e en yakın konumdan geçişini yapan NEOWISE, 23 Temmuz’da Dünya’ya en yakın noktadan geçişini yapacak ve gezegenimize 103 milyon kilometre kadar yaklaşacak.
754 metrelik çapa sahip olan NEOWISE,arasından gelen kilometrelerce uzunluğa sahip olan kuyruğu sayesinde teleskoplarla kolaylıkla takip edilebiliyor.Araştırmacılar kuyruklu yıldızın Dünya’ya çarpma ihtimalinin olmadığını belirtti.
Dünya asteroid çarpmasına ne kadar hazırlıklı?
Dünya’ya bir asteroid çarpmaya kalksa, buna ne kadar hazırlıklıyız? NASA bu soruya bir cevap vermişti ve böyle bir senaryo karşısında geleceğimiz pek parlak değil.
Dünya’nın herhangi bir gök taşı çarpmasına hazır olmadığını açıklayan NASA çalışanı DR. Joseph Nuth, American Geophysical Union’ın toplantısında, sürpriz bir gök taşına müdahale edecek zamanın olmayabileceğini açıklamıştı.
En büyük sorunun, böyle bir senaryo karşısında insanlığın yapması gereken bir yol haritasının bulunmamasında olduğuna inanan Dr. Nuth, bu senaryonun her an yaşanabileceğini belirterek, bir öneride bulunmuştu.
Dr. Nuth’a göre, bu tehlikenin ortadan kaldırılması için en güvenli yolun, yalnızca Dünya’ya çarpabilecek gök taşlarını inceleyen bir aracın uzaya gönderilmesi gerektiğini açıkladı.
Yeterli ödenek sağlanırsa böyle bir aracın bir yıl içinde tamamlanıp, göreve başlayabileceği açıklanmıştı.