1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple’ın iOS 18.1 ile Tanıttığı Yeni Yapay Zeka Özellikleri

Apple’ın iOS 18.1 ile Tanıttığı Yeni Yapay Zeka Özellikleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın WWDC 2023’te Tanıttığı iOS 18 Özellikleri

Apple'ın WWDC 2023'te Tanıttığı iOS 18 Özellikleri

Haber Merkezi – Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2023’te, iOS 18 ile birlikte birçok yenilikçi özellik tanıttı. Bu yılın en dikkat çekici gelişmelerinden biri, iPhone’lara entegre edilecek yapay zeka özellikleri oldu. Apple, bu yeni yapay zeka özelliklerini “Apple Intelligence (AI)” olarak adlandırıyor. Bu özellikler, eylül ayında yayımlanacak ilk iOS 18 sürümünde değil, ekimde kullanıma sunulacak olan iOS 18.1 ile telefonlara entegre edilecek.

iOS 18.1 BETA YAYINLANDI

Apple Intelligence özelliklerini içeren “iOS 18.1 beta 1” güncellemesi, geçtiğimiz günlerde geliştiricilerin kullanımına sunuldu. Bu sürüm, geliştiricilere iPhone’lara gelecek olan yapay zeka özelliklerini ilk kez deneyimleme fırsatı veriyor.

Apple'ın iOS 18.1 ile Tanıttığı Yeni Yapay Zeka Özellikleri

GÖRÜŞME KAYDI ÖZELLİĞİ GELDİ

iOS 18.1’in ilk geliştirici beta sürümünde öne çıkan Apple Intelligence özelliği “görüşme kaydı” oldu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, telefon görüşmelerini kayıt altına almanın yanı sıra, görüşmenin bir özetini de oluşturabiliyor.

Apple'ın iOS 18.1 ile Tanıttığı Yeni Yapay Zeka Özellikleri

YENİ ÖZELLİK NASIL KULLANILIR

“Call Recording” adıyla tanıtılan bu yeni özellik, iPhone’un arama ekranında beliriyor. Kullanıcılar, “Kaydet” butonuna dokunarak yaptıkları görüşmeyi kolaylıkla kayıt altına alabiliyor. Bu özellik, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla tasarlanmış olup, birçok kişi tarafından merakla bekleniyor.

GİZLİLİK ENDİŞELERİ VAR

Ancak, görüşmelerin kaydedilebilir hale gelmesi bazı kullanıcıların gizlilik konusundaki endişelerini artırmış durumda. Apple, bu durumu göz önünde bulundurarak, bir görüşme kaydı başlatıldığında karşı tarafı bildirimle uyarmayı taahhüt ediyor. iOS 18.1’in ilk beta sürümü şu an için yalnızca geliştiriciler için erişilebilir durumda. Yani bu yeni özellikleri deneyimlemek isteyenlerin, Apple’a kayıtlı bir geliştirici hesabına sahip olmaları gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple’ın iOS 18.1 ile Tanıttığı Yeni Yapay Zeka Özellikleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin