1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple iPhone sahiplerine para ödeyecek!

Apple iPhone sahiplerine para ödeyecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Geçtiğimiz dönemlerde Apple’ın iPhone modellerinin pil sağlığı düşünce, batarya performansını artırmak için işlemcileri yavaşlattığı ortaya çıktı.

Bu krize Batterygate ismi verilmişti. Ortaya çıkan krizden sonra, iOS işletim sistemine ‘Pil sağlığı’ özelliği eklendi ve kullanıcılar bataryalarının ömrünü buradan görebilmeye başladı.

Kullanıcıların haberi olmadan, telefonların performansını düşürdüğü için Apple’a bir çok dava açıldı. Bu davalar sonucunda, kullanıcılara 25 dolar ödenmesine karar verildi.

Ödenecek tazminatlar için bir internet sitesi açıldı. Bu sitede kullanıcıların talepleri toplanıyor. Tüm taleplerin 6 Ekim 2020 tarihine kadar iletilmesi gerekiyor ve site yalnızca ABD vatandaşlarını kapsıyor.

Apple, her kullanıcı için 25 (yaklaşık 170 TL) dolar tazminat ödeyecek. Toplamda ise 500 milyon dolarlık bir tazminat ortaya çıkmış oluyor.

Karara göre, iOS 10.2.1 veya üstünü çalıştıran  iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus veya iPhone SE kullanıcıları 25 dolarlık ödemeyi alacak.

Bunun yanı sıra, 21 Aralık 2017’den önce iOS 11.2 güncellemesi alan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahipleri de bu tazminattan yararlanabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple iPhone sahiplerine para ödeyecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin