1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple Glass için ortaya çıkan önemli detaylar

Apple Glass için ortaya çıkan önemli detaylar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni çıkan haberlere göre Cupertinolu teknoloji devi Apple’ın tedarikçisi olan TSMC, Apple Glass için OLED ekran geliştiriyor. Mikro OLED ekran olarak geçen bu ekranların gizlice geliştirildiğini bildiren Asya merkezli Nikkei, bu noktada oldukça iddialı konuşuyor.

Apple’ın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bu cihaz hakkında yılın başından beri daha güvenilir kaynaklardan bilgiler geliyor. Artırılmış gerçeklik konusuna oldukça önem veren Apple, nihai hedefini mikro OLED ekranlar ile Apple Glass’a taşıyacak. Öte yandan, doğrudan çipler üzerine inşa edilmiş farklı ekran türleri üzerinde de duruluyor. Bu noktada uzun bir süredir Apple’ın çip tedarikçisi olan TSMC ile iş birliği yapıyor olması şaşırtmıyor.

APPLE GLASS YENİ TEKNOLOJİLERE SAHİP OLACAK

Mikro OLED ekranlar, akıllı telefonlar ve TV’lerdeki geleneksel LCD ekranlar veya son teknoloji akıllı telefonlarda kullanılan OLED ekranlar gibi cam yüzeyler üzerine kurulmuyor. Bunun yerine, bu yeni ekranlar doğrudan işlemci plakalarının (yarı iletkenlerin üretildiği alt tabakalar) üzerine inşa ediliyor.

Kaynaklara göre mikro OLED projesi şu anda deneme aşamasında olduğunu ve seri üretime geçmenin birkaç yıl alacak. Geliştirilmekte olan ekranların boyutu 1 inçten küçük olacak. Bu da üretilen cihazın hafif olmasını sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple Glass için ortaya çıkan önemli detaylar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin