1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple Cihazlarınızı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Yöntemleri

Apple Cihazlarınızı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde siber saldırganlar ve kötü niyetli yazılımlar, genellikle açık kaynak kodlu olduğu için Android işletim sistemine yöneliyor. Ancak Apple, bilgisayarlarını ve mobil cihazlarını kötü amaçlı yazılımlara karşı adeta yenilmez bir kalkan olarak tanıtıyor. Son zamanlarda, bilgisayar korsanları Apple’ın yerleşik güvenlik önlemlerini aşmayı başardı ve iPhone ile Mac’lere daha fazla sızma girişiminde bulunuyor.

Kullanıcıları Tuzağa Düşürme Yöntemleri

Gelişen teknoloji ile birlikte, saldırganlar Apple’a ait gibi görünen e-postalar ve SMS’ler aracılığıyla kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Tüketici raporları, internete bağlı her cihazın güvenliğinin ihlal edilebileceğini ortaya koyuyor. Peki, bu ihlallerden nasıl korunabilirsiniz? İşte Apple ürünlerinizin güvenliğini sağlamak için takip etmeniz gereken bazı yöntemler:

1. En Son Güncellemeleri Yükleyin

iPhone veya iPad’inizin güncel olduğundan emin olun. Apple, birçok güvenlik açığını kapatmak için düzenli olarak yazılım güncellemeleri yayınlıyor. Yazılım güncellemelerini kontrol etmek için iPhone’unuzdan Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyin. Mac kullanıyorsanız, Apple menüsü > Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme adımlarını takip edebilirsiniz. Eğer cihazınız çok eskiyse ve iOS güncellemelerini almıyorsa, yenilemenin zamanı gelmiş olabilir.

2. Güçlü Şifreler Kullanın

Apple, iPhone’unuzda güçlü bir şifre belirlemenin kritik önem taşıdığını vurguluyor. Parola ayarlamak, iPhone verilerinizi şifreleyen veri korumasını etkinleştirir. Hangi marka cihazı kullanırsanız kullanın, hem cihazınızı hem de çevrimiçi hesaplarınızı güçlü bir parola ile korumak oldukça önemlidir. Şifre belirlerken, basit ve kolay tahmin edilebilir kombinasyonlar yerine uzun, rastgele kelimeler, sayılar ve özel karakterler içeren bir dizilim kurmanızı öneririz.

Apple Cihazlarınızı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Yöntemleri

3. İki Faktörlü Kimlik Doğrulamasını Aktif Hale Getirin

Bir diğer önlem ise iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmektir. Bu yöntem, siber saldırılardan korunmanıza ve verilerinizin ele geçirilmesini engellemeye yardımcı olur. Ayarlar bölümüne girin, ekranın en üst kısmında isminize dokunun, ardından “Giriş Yapma ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın ve “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama”yı aktif hale getirin.

Apple Cihazlarınızı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Yöntemleri

4. “Bul” Uygulamasını Kullanın

“Bul” uygulaması, Apple cihazlarınızı takip etmenizi kolaylaştırır. Arkadaşlarınızın ve ailenizin nerede olduğunu görebilir, AirTag ile işaretlediğiniz eşyaların yerini bulabilirsiniz. Bu özellik, iPhone’unuz çalındığında başka birinin cihazı etkinleştirmesini veya kullanmasını da engeller.

Apple Cihazlarınızı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Yöntemleri

5. Şüpheli Bağlantılara Dikkat Edin

  • Güvenilmeyen e-postalardaki bağlantılara tıklamaktan kaçının.
  • Tanımadığınız kaynaklardan gelen mesajları sorgulayın.
  • Her zaman URL’leri kontrol edin ve doğruluğundan emin olun.

6. Antivirüs Yazılımları Kullanın

Virüslerden ve zararlı yazılımlardan korunmak için hem iPhone’unuzda hem de Mac’inizde antivirüs yazılımları kullanabilirsiniz. Örneğin, iPhone’unuzda yüklü bir antivirüs yazılımı, kötü amaçlı web sitelerini, zararlı aramaları ve sahte bağlantıları engelleyerek sizi güvende tutabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple Cihazlarınızı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma Yöntemleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin