1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple 6G için vites artırıyor: Yeni mühendisler işe alıyor

Apple 6G için vites artırıyor: Yeni mühendisler işe alıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nilay Kamu/Milliyet.com.tr

Apple’ın 5G özellikli ilk telefonu olan iPhone 12 modeli dikkat çekmiş ve ABD’deki satışlarda Samsung’u geride bırakmayı başarmıştı. İşte bu başarıya ek olarak 6G özelliği üzerinde çalışmaya başlıyor. 

5G’nin ardından 6G için hazırlanıyor

Bloomberg’den Mark Gurman tarafından tespit edilen listeye göre Apple hem 5G hem de 6G için kablosuz araştırma sistemleri mühendisleri arıyor. İş ilanı olarak kayıtlara geçen bu liste, Apple’ın 6G bağlantısı için çalışmalarını hızlandırdığını gösteriyor. Elbette bu çabalar uzun yıllar kullanıcıyla buluşmayabilir ancak yine de 5G trenine geç atlayan Apple için oldukça ‘önemli’ adımlar olarak gösteriliyor.

İş ilanları iki ayrı bölge için açıldı. Biri San Diego’da diğeri ise Santa Clara Vadisi’nde olan bu ilanlarda iş tanımı da yapılıyor. Yeni nesil erişim ağları sistemlerinin tasarımında Apple’a yardımcı olunması çağrısında bulunan iş ilanında, dinamik bir grubun üyesi olmaya ve Apple ürünleriyle milyonları etkileyebilecek olmaya vurgu yapmak gibi pek çok konuya değiniliyor. 

6G, 5G’den 100 kat daha hızlı olabilir

Kablosuz teknolojiye vurgu yapan Apple, bu noktada çalışmalarını sürdürmeye tam gaz devam edecek gibi görünüyor.

Apple’ın kasım ayında 6G teknolojisinin geliştirilmesine odaklanan bir şirketler koalisyonu olan Next G Alliance’a katıldığı ortaya çıkmıştı. Bazı analistlere göre 6G’nin 5G’den 100 kat daha hızlı olabileceğini belirtiliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple 6G için vites artırıyor: Yeni mühendisler işe alıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin