1. Haberler
  2. Gündem
  3. Antalya’da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı

Antalya’da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da Turizm Hareketliliği

Antalya'da Turizm Hareketliliği

Dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Antalya’da oteller bu yıl dolup taştı. Şehir, hava yoluyla gelen tatilciler için 5 yıldızlı otellerde deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracakları bir cennet haline geldi. Bu yıl Antalya’nın hedefi, 17 milyon turist sayısına ulaşmak. Ağustos ayında kente gelen ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %2,65 artış göstererek 2 milyon 673 bin 736 oldu. 2024 yılının ilk 8 ayında ise kente gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %8,28 artarak, toplamda 11 milyon 731 bin 937’ye ulaştı.

Antalya'da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı

“Turizmciler Cumartesi Gününü Heyecanla Bekliyor”

Turizm sektörü temsilcileri, kente gelen turist sayısındaki artışın özellikle cumartesi günleri yaşandığına dikkat çekti. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Turizmcileri heyecanlandıran gün artık cumartesiler oldu. Her cumartesi hem gelen turist sayısında hem de uçak seferlerinde belirgin bir artış gözlemleniyor. Bu sezon, cumartesi günlerinde 100 bin turiste ulaşmayı başardık. Bu durum elbette bizleri oldukça mutlu ediyor; fakat bu turistler nerelerde? Otellerde konaklıyorlar ve otel dışına pek çıkmıyorlar. Turistleri otel dışına çıkarıp, şehir içinde hareketlilik sağlayacak projelere ihtiyaç var.”

Antalya'da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı

En Çok Gelen Ülkeler

Diğer yandan, 10 Ağustos Cumartesi günü Antalya Havalimanı verilerine göre; 44 ülkeden 503 uçak seferi gerçekleşti ve toplamda 100 bin 265 yolcu kente ulaştı. Bu cumartesi gününde, Rusya 21 bin 65 yolcu ile listenin en başında yer alırken, Almanya 20 bin 633 yolcu ile ikinci sırada yer aldı. Almanya’yı 12 bin 822 yolcu ile Polonya takip etti. 24 Ağustos Cumartesi günü, yine 100 binin üzerinde turistin geldiği bir gün oldu. Almanya’dan 115 uçak seferi ile 22 bin 570 yolcu, Rusya’dan ise 96 seferle 21 bin 480 yolcu Antalya’ya iniş yaptı. Polonya, 12 binden fazla yolcu ile yine 3’üncü ülke olarak listede yer aldı. 24 Ağustos’ta toplamda 44 ülkeden 100 bin 844 yolcu Antalya’ya geldi.

Antalya'da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Antalya'da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Antalya’da Turizm Hareketliliği ve Ziyaretçi Artışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin