1. Haberler
  2. Gündem
  3. Antalya’da 2024’te Rekor Turist Sayısı: 11.7 Milyon

Antalya’da 2024’te Rekor Turist Sayısı: 11.7 Milyon

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’ya Gelen Turist Sayısında Rekor Artış

Antalya'ya Gelen Turist Sayısında Rekor Artış

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Antalya, 2024 yılının ilk 8 ayında adeta bir turist akınına uğradı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Antalya 8 aylık süre zarfında toplamda 11 milyon 731 bin 937 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu, kentin tarihindeki en yüksek rakamlardan biri olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, turist sayısında yüzde 8,28 oranında bir artış gözlemlendi.

Rusya, Turist Gönderiminde Zirvede

Rusya, Turist Gönderiminde Zirvede

Ağustos ayı itibarıyla Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler arasında Rusya, 2 milyon 641 bin 849 ziyaretçi ile birinci sırada yer almayı sürdürdü. Almanya 2 milyon 235 bin 311 ziyaretçi ile ikinci, İngiltere ise 1 milyon 109 bin 997 ziyaretçi ile üçüncü sırada kendine yer buldu. Bu ülkeleri Polonya, Kazakistan, Hollanda, Romanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya izledi.

Geçen yılın aynı dönemine göre, ana pazar ülkelerden gelen ziyaretçi sayılarına bakıldığında, Rusya Federasyonu’nda yüzde 11, Almanya’da yüzde 6, İngiltere’de yüzde 20, Polonya’da yüzde 20, Kazakistan’da yüzde 17, Romanya’da yüzde 23, Ukrayna’da yüzde 32 ve Slovakya’da yüzde 13 oranında artışlar gözlemlendi.

Ağustos Ayında Ziyaretçi Rekoru Kırıldı

Ağustos Ayında Ziyaretçi Rekoru Kırıldı

Antalya, benzersiz iklimi, masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, kaliteli konaklama tesisleri, yemyeşil doğası ve zengin tarihi ile dört mevsim turizm imkanı sunmaya devam ediyor. Ağustos ayında, Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,65 artarak 2 milyon 673 bin 736 oldu. Bu dönemde, Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler arasında Rusya Federasyonu yine 601 bin 533 ziyaretçi ile birinci sırada yer aldı. Almanya 465 bin 72 ziyaretçi ile ikinci, İngiltere ise 235 bin 641 ziyaretçi ile üçüncü sırada kendine yer buldu.

Ağustos ayında, İngiltere’nin ardından Polonya, Romanya, Kazakistan, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Ukrayna gibi ülkeler, Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında yer aldı. Bu dönemde, ana pazar ülkelerden gelen ziyaretçi sayılarında Rusya Federasyonu yüzde 15, İngiltere yüzde 15, Polonya yüzde 11, Romanya yüzde 28, Kazakistan yüzde 14 ve Ukrayna yüzde 18 oranlarında artış kaydetti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Antalya’da 2024’te Rekor Turist Sayısı: 11.7 Milyon
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin