1. Haberler
  2. Gündem
  3. ANKA ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy YKS Sonuçları ve Birincileri Açıkladı

ANKA ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy YKS Sonuçları ve Birincileri Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKA ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS Sonuçları Hakkında Bilgi Verdi

ANKA ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS Sonuçları Hakkında Bilgi Verdi

ANKA ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Ersoy, 3 milyondan fazla adayın merakla beklediği YKS sonuçlarının değerlendirme sürecinin tamamlandığını ve sonuçların https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebileceğini belirtti.

YKS Birincileri Açıklandı

Bayram Ali Ersoy’un verdiği bilgilere göre, Temel Yeterlilik Testi (TYT) kapsamında Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi’nden Süleyman Mete Genç birinci oldu. Alan Yeterlilik Testi (AYT) Eşit Ağırlık alanında İstanbul Galatasaray Lisesi’nden Berra Kuruş, Sayısal alanda Elazığ Cemil Meriç Fen Lisesi’nden Arda Taşdemir, Sözel alanda Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi’nden Fatih Emre Düzcan birinci oldu. Yabancı Dil Testi’nde ise İngilizce alanında İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden Mehmet Alp Güneş, Almanca alanında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden Sevgi Kırmızıbekmez, Fransızca alanında İstanbul Çapa Fen Lisesi’nden Yunus Emre Aydoğan, Arapça alanında İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yusuf Salih Orhan, Rusça alanında Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi’nden Safiye Yaşar birinci oldu.

“Başarıları Devamını Diliyorum”

ÖSYM Başkanı Ersoy, “Büyük bir çaba ve sabır göstererek bu başarıyı yakalayan tüm adayları tebrik ediyorum. Başarı tek başına elde edilemez, bu yolda adaylarımıza destek olan ailelerini ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum. Adaylarımıza gelecekleri için başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim hayatlarını en iyi şekilde tamamlayacaklar ve ülkemize faydalı bireyler olarak hizmet edecekler.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ANKA ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy YKS Sonuçları ve Birincileri Açıkladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin