1. Haberler
  2. Gündem
  3. ANKA III İnsansız Hava Aracında Önemli Gelişmeler

ANKA III İnsansız Hava Aracında Önemli Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayii, ANKA III insansız hava aracını geliştirerek önemli bir aşama kaydetti. İnsansız hava aracı kabiliyetlerini yeni bir seviyeye taşıyan ANKA III’ün geliştirme çalışmaları 2022 yılında başlamıştı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ilk uçuşunu 28 Aralık 2023’te gerçekleştirdi ve test faaliyetlerine devam ediyor.

ANKA III İnsansız Hava Aracında Önemli Gelişmeler

İniş Takımlarını Havada Kapattı

Türk savunma sanayisinin parlayan yıldızı ANKA III, bir ilke daha imza atarak gökyüzünde önemli bir başarıya imza attı. 28 Aralık 2023’te yapılan ilk uçuşun ardından, iniş takımlarını havada kapatma testini başarıyla tamamlayarak büyük takdir topladı.

“Gücümüze Güç Katacak”

TÜSİAD tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “28 Aralık 2023’te ilk uçuşunu gerçekleştirerek havada iniş takımlarını kapatmayı başaran ANKA III, önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. Bu gurur verici gelişme, ANKA III’ün üstün performansını bir kez daha gözler önüne serdi ve ülkemizin savunma gücüne katkı sağlayacak yeni teknolojilere bir adım daha yaklaştırdı.” ifadelerine yer verildi.

“Her Gün Daha da Güçleniyor”

Açıklamanın devamında, “ANKA III, gelişmiş teknolojisi ve yenilikçi tasarımıyla gökyüzünde yükselmeye hazırlanırken, Türkiye’nin savunma sanayisinde fark yaratacak. Her geçen gün güçlenen ANKA III, vatanımızın güvenliği için gün sayıyor.” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ANKA III İnsansız Hava Aracında Önemli Gelişmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin