1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Android kullanıcılarının karşı karşıya olduğu büyük tehlike

Android kullanıcılarının karşı karşıya olduğu büyük tehlike

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yapılan araştırmaya göre binlerce Android uygulaması kullanıcıları tehlikeye atacak izinler istiyor. Bazıları gizli bir şekilde arkada çalışarak veri toplarken, bazıları meşru bir şekilde izin istiyor ve kullanıcıların bilgilerini topluyor.

Yeni keşfedilen ve kullanıcıların telefonlarına yüklerken dikkat etmesi gereken bazı uygulamalar bulunuyor. Uzun bir süredir güvenlik açıklarıyla dikkat çeken Android uygulamaları kullanıcıların büyük tehlike altında olduğunu kanıtlıyor.

CyberNews ekibinin yaptığı kapsamlı bir araştırmaya göre Android kullanıcıları doğrudan Google Play Store’dan indirdikleri uygulamalar sebebiyle tehlike altında. Güvenlik açıklarının günümüzde oldukça arttığı bir gerçek. Özellikle akıllı telefonda geçirilen sürenin de artmasıyla beraber kullanıcıları tuzağa düşürmek isteyen binlerce uygulama dolaşıma girdi.

Yayımlanan yeni çalışmaya göre Google Play Store’da yaklaşık 1020 Android uygulamasını inceledi ve bu uygulamaların yüzde 36’sının Android telefonlarda kameraya ulaştığını, yüzde 33’ünün de bu sayede kullanıcıları izinsiz izlediğini belirledi.

Araştırmanın vurgu yaptığı bir diğer konuysa konum izinleri oluyor. İster konum kullansın ister kullanmasın her üç uygulamadan birisi konum bilgisine ulaşmayı istiyor. Bu ise oldukça tehlikeli ve kullanıcıların uygulamalarda verdikleri izinleri tekrar gözden geçirmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Telefonların kamerasını kullanarak ulaşılan verilerle kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen mobil uygulamalar, iletişim, sağlık, fitness ve üretkenlik uygulamalarında en yüksek riski barındırıyor. Bu uygulamaların salgın sırasında indirilme noktasında patlama yaptığı düşünüldüğünde ise sonuç hiç şaşırtıcı gelmiyor.

Google imzalı Android dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olarak biliniyor. 2 Milyardan fazla kullanıcının kullandığı işletim sistemi, kullanıcıların uygulamaları indirmesi adına Play Store adlı bir dijital mağazaya sahip. Android kullanıcıları bu uygulama mağazasını kullanarak mobil cihazlarına uygulamaları ücretli ya da ücretsiz bir şekilde indirebiliyor.

2020 yılında yayımlanan bir istatistiğe göre Google Play Store üzerinden 108 milyar indirilme yapılmış. Bu salgının da etkisiyle oldukça yüksek bir veri olsa da 2021 yılının da pek farklı olması beklenmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Android kullanıcılarının karşı karşıya olduğu büyük tehlike
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin