1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amundi’nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

Amundi’nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amundi’den Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

Amundi'den Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

Avrupa’nın en büyük varlık yönetim şirketi olan Amundi, yaklaşık 2,1 trilyon dolar portföy büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Amundi’nin Gelişen Piyasalar Sabit Gelirler Eş Başkanı Sergei Strigo, Türkiye’de enflasyonun yılsonuna kadar önemli ölçüde düşmesini öngördüklerini ifade etti. Strigo, son dönemde Türk Lirası cinsinden tahvillere yaptıkları yatırımlar ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Strigo, Türk varlıklarına yönelik olumlu yaklaşımlarının devam ettiğini vurgulayarak, mevcut ekonomik politikaların ve bunları yürüten ekibin güvenilirliğine inandıklarını belirtti.

“Getiri Eğrisi Tersine Döndü”

Strigo, Türkiye’deki tahvil piyasasında özellikle Türk Lirası ve kısa vadeli Türk yerel tahvillerinin cazip bir konumda olduğunu, getiri eğrisinin büyük ölçüde tersine döndüğünü açıkladı.

Amundi'nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

“Uzun Vadeli Getiri Eğrisi İyileşti”

Kısa vadeli pozisyonların yatırımcılar için önemli bir getiri sağladığını ancak uzun vadeli getiri eğrisinin de dikkate değer şekilde iyileştiğini belirten Strigo, şu ifadeleri kullandı:

Amundi'nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

  • “Bu taraftaki yatırımlarımızda daha fazla yükselişe geçebilmemiz için enflasyonun önemli ölçüde düşeceğine dair işaretler görmek istiyoruz.”
  • “Enflasyonun şu anda beklentilerden daha fazla düştüğünü düşünüyoruz. Bu düşüşle birlikte, uzun vadeli getiri eğrisinin daha cazip hale gelip gelmeyeceğini gözlemlememiz gerekecek.”
  • “Şu anda Türk varlıklarına olan bakış açımız daha çok orta vadeli.”

“Türkiye Ekonomisine İlişkin Görüşlerimizin Yapıcı Olmasını Bekliyoruz”

Strigo, gelecek birkaç ay boyunca mevcut pozisyonlarını korumayı planladıklarını belirterek, “Finansal getirinin cazip olması, 6 ila 12 ay arasında daha orta vadeli bir bakış açısına sahip olmamızı sağlıyor.” dedi. Ayrıca, daha olumlu makroekonomik veriler gelirse Türk varlıklarına yatırımlarını artırabileceklerini de ifade etti.

Amundi'nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

Strigo, “Eğer bir yıllık tahvil aldıysak bu, bir yıl sonra Türkiye’den tamamen çıkacağımız anlamına gelmiyor. Bu, bir enstrüman seçimi ve görüşümüz orta vadeli.” dedi.

Amundi'nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

“Önemli Kredi Artışları Notu Gördük”

Reformların sürmesi ve makroekonomik göstergelerin iyileşmesiyle Türkiye ekonomisine dair olumlu görüşlerinin devam edeceğini belirten Strigo, “Açıkçası son dönemde önemli kredi notu artışları gördük ve bu noktada daha fazlasının geleceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“TCMB, Süreci İhtiyatlı Yönetiyor”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizi kararlarıyla ilgili beklentilerini aktaran Strigo, erken bir faiz indiriminin endişe yaratabileceğini ancak TCMB’nin bu süreçte son derece ihtiyatlı davrandığını vurguladı:

Amundi'nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri

  • “Enflasyonda keskin bir düşüş eğilimi devam ederse, TCMB’nin mevcut yüksek seviyesinden faiz indirimine gitmesi için alanı olacaktır.”
  • “TCMB bu alanı bulduğunda, piyasanın faiz indirimine karşı paniğe kapılacağını düşünmüyorum.”

“TCMB’nin Kararı Verilere Bağlı”

TCMB’nin para politikasına ilişkin kararlarının verilere bağlı olmasını bekleyen Strigo, “Bunun ne kadar ve ne zaman olacağını söylemek zor. Eğer piyasanın beklediği gibi enflasyonda kayda değer bir düşüş eğilimi görmeye başlarsak, önümüzdeki yıl enflasyon rakamlarının biraz daha düşmesi mümkün olabilir.” dedi.

“Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Yüzde 40-45”

Amundi’nin analizine göre, Türkiye’de Temmuz ve Ağustos ayları için enflasyonun yüzde 50 seviyesine düşmesi bekleniyor. Bu düşüşün ardından dezenflasyon sürecinin daha ılımlı bir seyir izlemesi ve yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 ila 45 bandına gerileyeceği öngörülüyor.

“Türkiye’nin Enflasyon Tahminleri Düşürüldü”

ABD’li yatırım bankası JPMorgan, geçtiğimiz ay Türkiye’de enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 43,5’ten 42,5’e düşürdü. Goldman Sachs, yıl sonunda enflasyonun yüzde 36’ya gerilemesini beklerken, Morgan Stanley tahminlerini yüzde 43,4’ten 42,4’e indirdi. İngiliz bankası Barclays ise tahminini yüzde 44,5’ten 44’e düşürdü. Deutsche Bank analistleri, yıl sonuna kadar güçlü bir dezenflasyon süreci öngördüklerini ve enflasyonun yüzde 40 seviyesine gerilemesini beklediklerini açıkladı.

“Varlık Yönetim Şirketlerinden Olumlu Açıklamalar”

Son dönemde Amundi’nin yanı sıra diğer varlık yönetim şirketleri de Türk varlıklarına yönelik olumlu bir yaklaşım sergiliyor. Dünyanın en büyük ikinci varlık yönetim şirketi olan Vanguard, bu yıl Ocak ayında TL cinsinden devlet tahvilleriyle yeniden ilgilenmeye karar verdiklerini belirtmişti. TL pozisyonlarını tamamlayabilecek yerel tahvillerde iyi bir performans dönemi gördüklerini ifade ettiler.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amundi’nin Türkiye Ekonomisi ve Enflasyon Beklentileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin