Amazon yine davalık oldu! Bu sefer kadın çalışanlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Forbes tarafından bildirilen haberde ırkçılık ve cinsiyetçilik ithamlarına ek olarak hakaret iddiası da bulunuyor. Bir kadın çalışan yöneticisinin ona ırkçı bir sıfat kullandığını söylüyor. Ülke genelinde pek çok dava açılan Amazon için çeşitliği iddialar yer alıyor. Uzun bir süredir gündemde olan ‘idrar şişeleri’ iddiası yerini başka davalara ve iddialara bırakıyor. 

AMAZON YENİ BİR İDDİA İLE GÜNDEMDE

Dünyanın pek çok ülkesinde yer alan Amazon, on binlerce çalışana ev sahipliği yapıyor. Özellikle beyaz yöneticilerin çalışanlarına karşı ırk, cinsel ve cinsiyete dayalı baskıları bulundukları söyleniyor. 

Davacıları temsil eden avukat Lawrence Pearson, “Bu davalarda gördüğünüz model, Amazon yönetiminin, ortalığı kasıp kavursa bile, bir şekilde birileri tarafından korunduğudur” diyor. “Endişesini dile getiren çalışan, çoğu zaman sorun olarak görülüyor.”

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Amazon, her vakayla ilgili soruşturma yürüttüğünü söylüyor. Bir şirket sözcüsü Forbes’a yaptığı açıklamada, “İddiaları destekleyecek hiçbir kanıt bulamadık” dedi.

“Amazon, çeşitli, eşitlikçi ve kapsayıcı bir kültürü teşvik etmek için çok çalışıyor. Ayrımcılığa veya tacize hiçbir şekilde tolerans göstermeyiz ve çalışanlar, herhangi bir misilleme riski olmaksızın herhangi bir yönetim üyesine veya isimsiz bir etik yardım hattı aracılığıyla endişelerini dile getirmeye teşvik edilir. ” deniliyor. 

Washington, Everrett’teki bir Amazon deposunda bölge müdürü olan 40 yaşındaki Diana Cuervo, amirinden ırkçı tacizden şikayet ettikten sonra kovulduğunu iddia ediyor. Şikayetinde, amirinin “Latinler berbat” ve “Senin gibi bir Latin burada nasıl çalışıyor?” gibi yorumlar yaptığını iddia ediyor.

Diğer iki davacı, Emily Sousa ve Cindy Warner, cinsiyet, ırk ve cinsel tacize maruz kaldıklarını ayrı ayrı söylüyorlar. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amazon yine davalık oldu! Bu sefer kadın çalışanlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin