1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Amazon hakkında yeni bir dava gün yüzüne çıktı

Amazon hakkında yeni bir dava gün yüzüne çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon’un günler önce ortaya çıkan yeni bir e-posta yazışmasıyla çalışanlarına uyguladığı baskı ortaya çıkmıştı.25 Mart’ta yeni yapılan Twitter paylaşımlarıyla tekrar gündeme gelen Amazon çalışanlarının ‘idrar şişesi’ kullanmaya zorlanması, başka detayların çıkmasıyla iyice konuya olan ilgiyi artırmıştı.

The Intercept tarafından şirket içi yazışmalar yayımlanmış ve geçen yıl çalışanlara gönderilen bir e-postada çalışanların yoğun çalışma temposundan dolayı tuvalete gidemedikleri ve bu sebeple dışkılarını poşetlere yaptıkları idrarlarını ise şişelere yaptıkları söyleniyor ve ‘’poşetlere dışkılamayın’’ diye uyarıldığını aktarmıştık. Avukatlar olaya el attı ve konu yargıya taşında. 

DAHA ÖNCE DE YARGITAY KARARI VERİLMİŞTİ

San Francisco County Yüksek Mahkemesi tarafından açılan davada Amazon’un çalışanlarına adil bir şekilde mola vermediğine odaklanılıyor. Şu an için iddia noktasında yer alan konunun, federal mahkemeye taşınması oldukça ciddi bir konu. Zira eski bir Amazon çalışan Lovenia Scott, şirketin çalışanlarına 30 dakikalık yemek molasını zaman zaman yapamadığını aktarıyor. 

Acil durumlarda ‘mola saatlerinin’ kısaltıldığı ve çalışanların günlük ihtiyaçlarını karşılamada sorunlar yaşandığını söyleyen Scott bu yüzden davanın açıldığını belirtiyor. The Verge’de yer alan habere göre, 2014 yılında verilmiş yargıtay kararı da bulunuyor. Scott, genel anlamda çok iş var ancak yetersiz personel bulunuyor diyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amazon hakkında yeni bir dava gün yüzüne çıktı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin