1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Amazon çalışanlarına ‘idrar şişesi’ mi dağıtıyor? İddialar tekrar gündemde

Amazon çalışanlarına ‘idrar şişesi’ mi dağıtıyor? İddialar tekrar gündemde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikalı siyasetçi Mark Pocan, Twitter üzerinden Amazon’u eleştiren bir paylaşım yaptı. Paylaşımda ayrıca Amazon’un işçilere saatlik 15 dolar vermesine ek olarak idrarlarını yapması için şişe verildiğine de değindi. Yaptığı Twitter paylaşımında, ‘’İşçilere saat başına 15 dolar ödemek, sendikayı çökerttiğinizde ve işçileri su şişelerine çişini yaptırdığınızda sizi “ilerici bir iş yeri” yapmaz.’’ diyerek, şişe iddiasının doğru olduğuna yönelik yorum yapmış oldu.

İŞÇİLERE 15 DOLAR VERİLİYOR SENDİKA ÇÖKERTİLİYOR

Konu hakkında cevap niteliğinde bir tweet atan Amazon News hesabı paylaşımında,’’ Şişelere işemeye gerçekten inanmıyorsun, değil mi? Bu doğru olsaydı, kimse bizim için çalışmazdı. Gerçek şu ki, dünya çapında yaptıklarından gurur duyan ve ilk günden itibaren yüksek maaşları ve sağlık hizmetleri olan bir milyondan fazla inanılmaz çalışanımız var.’’ diyor.

Insider’da ve Newsweek’te yer alan haberde detaylandırılan konu yıllar sonra tekrar hortlamış gibi duruyor. Amazon, işçilerin vardiyaları sırasında tuvalete gitmek yerine “plastik şişelere işemeye zorlandıkları” yönündeki tüm suçlamaları reddediyor.

Aslında Amazon Worldwide Consumer CEO’su, Dave Clark’a yanıt verdiğinde tartışma bir kez daha patlak verdi. Clark, bir medya kuruluşundan Senatör Bernie Sanders’ın Amazon işçileriyle buluşmak ve onları sendika kurmaya zorlamak için Alabama’ya seyahat ettiğini söyleyen bir makale paylaştı.

Amazon ile Vermont Senatörü Bernie Sanders dahil olmak üzere bazı Demokrat milletvekilleri arasında yaşanan gerginlikler, Alabama’daki Amazon’un depo çalışanlarını sendikalaşma kararı alıp almama konusunda oy verirken artıyor. Şu an için konu iddia olarak kalıyor ancak eğer gerçekse ortada büyük bir sorun var demek oluyor. Konu hakkında ilerleyen günlerde detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Bu iddia ilk olarak ne zaman ortaya çıktı? İndependent’in aynı yıl yayımlanan haberinde 2019’da internette, Amazon çalışanlarının vardiyaları sırasında tuvalete gitmek yerine plastik şişelere idrarlarını yapmaya zorlandıkları bir raporun ortaya çıktığı yazıyor. Raporda ayrıca, 2015 yılından bu yana Amazon depolarından sağlık ve güvenlik idaresi’ne 600’den fazla rapor yayımlandığı öne sürüldü.

Tartışmalar sürerken yeni yapılan Twitter paylaşımlarının altında yüzlerce yorum geldi. Pek çok kişi Amazon’un çalışanlarına bu uygulamayı yaptırdığına inandığını söylüyor. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amazon çalışanlarına ‘idrar şişesi’ mi dağıtıyor? İddialar tekrar gündemde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin