1. Haberler
  2. Gündem
  3. Amasya’nın Yeşilöz Köyü’nde Çocukların Park Talebi

Amasya’nın Yeşilöz Köyü’nde Çocukların Park Talebi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya’nın Yeşilöz Köyü’nde Çocukların Tatlı Eylemi

Amasya'nın Yeşilöz Köyü'nde Çocukların Tatlı Eylemi

Amasya’nın Yeşilöz köyünde yaşayan çocuklar, tatlı ve anlam dolu bir eyleme imza atarak dikkatleri üzerlerine çekti. Bir grup cesur çocuk, köylerine oyun parkı yapılması amacıyla ailelerinden habersiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde tuttukları pankartlarla “Park isteriz” sloganını haykırarak yürüyüş yapan çocukların sevimli talepleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Amasya'nın Yeşilöz Köyü'nde Çocukların Park Talebi

Yürüyüşün sosyal medyada geniş bir ilgi görmesinin ardından, bu olay basına da yansıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, miniklerin bu güzel talebine kayıtsız kalmadı. Bakan Kurum Harekete Geçti Bakan Murat Kurum, köyde bir park yapılması için Amasya İl Özel İdaresi’ne ödenek gönderilmesi talimatını verdi. Bu karar, yaz tatilini geçirmek için İstanbul’dan Amasya’ya gelen ve seslerini duyurmak için eylem yapan Rüya Evis ve arkadaşlarının yüzünü güldürdü.

Amasya'nın Yeşilöz Köyü'nde Çocukların Park Talebi

“Sesimizin Duyulmasını Sağladık” 10 yaşındaki Rüya Evis, yaz tatilinde memleketleri Amasya’nın Yeşilöz köyüne geldiklerini belirterek, “Köyde hep birlikte oyun oynuyoruz. İnternette de oyun oynuyoruz ama bazen sıkılıyoruz. Bu nedenle park yapılmasını istiyoruz. Yürüyüş yaparak sesimizin duyulmasını sağladık.” şeklinde konuştu.

“Bakan Murat Kurum’a Teşekkür Ediyorum” Yürüyüşten habersiz olduklarını ifade eden babaanne Nevin Evis, “Hiç kimsenin haberi yoktu. ‘Park isteriz’ sesini duyduğumuzda torunlarımı görünce şok olduk.” dedi. Yaz döneminde İstanbul’dan geldikleri köyde park alanı olmadığından dolayı çocukların evin bahçesinden dışarı çıkamadığını dile getiren Evis, “Köyümüze çocuk parkı yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Sayelerinde çocuklarımız mutlu olacak.” şeklinde konuştu.

“Parka Şehit Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan’ın İsmi Verilsin” Köyün muhtarı Yasin Kurt, yaz döneminde İstanbul’dan gelen çocukların sayısının artmasıyla birlikte köyde oyun parkı yapılmasının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olacağını ifade etti. Ayrıca, köyde yaşayan emekli polis memuru Tekin Ceylan, 2015 yılında Hakkari’de PKK’lı teröristlerin döşediği patlayıcılar sonucu şehit olan evladı Astsubay Üstçavuş Kenan Ceylan’ın isminin kurulacak parka verilerek hatırasının yaşatılmasını istedi.

Amasya'nın Yeşilöz Köyü'nde Çocukların Park Talebi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amasya’nın Yeşilöz Köyü’nde Çocukların Park Talebi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin