1. Haberler
  2. Gündem
  3. Amasra’da Kruvaziyer Turizminde Artış: 2024’te 23 Bin Turist Bekleniyor

Amasra’da Kruvaziyer Turizminde Artış: 2024’te 23 Bin Turist Bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın’ın Amasra İlçesi: Kruvaziyer Turizminin Gözdesi

Bartın'ın Amasra İlçesi: Kruvaziyer Turizminin Gözdesi

Karadeniz’in muhteşem doğası ve eşsiz denizi ile ünlü olan Bartın’ın Amasra ilçesi, 2022 yılı Ağustos ayında kruvaziyer yolcu taşımacılığına başlaması ile birlikte büyük bir turizm potansiyeline sahip oldu. Son iki yılda, toplamda 59 bin 278 yolcu Amasra’nın tarihi ve turistik alanlarını ziyaret etmek üzere ilçeye geldi. Gelen Rus turistler, hem doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor hem de denizde keyifli anlar yaşıyor.

Astoria Grande Gemisi ile Gelen Turist Sayısı Artıyor

Amasra Limanı’na toplamda 50 kez yanaşan Astoria Grande gemisi, bölgeye getirdiği turist sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde, Amasra Limanı’na yanaşan bu gemi ile birlikte 1,058 yolcu ve 453 mürettebat ilçeye geldi. 2024 yılı içerisinde planlanan 17 seferle birlikte toplam gelen turist sayısının 23 bin 7 kişiye ulaşması bekleniyor.

Amasra'da Kruvaziyer Turizminde Artış: 2024'te 23 Bin Turist Bekleniyor

Bu Yıl İçerisinde 9 Sefer Daha Gerçekleştirilecek

Bu yıl içerisinde Amasra’yı ziyaret edecek olan gemi ile birlikte, toplamda 9 sefer daha düzenlenmesi planlanıyor. Önümüzdeki haftaki 51. seferde turist sayısının 60 bin kişiyi geçmesi, 2025 yılı sonlarında ise 80. seferde 70 bin kişiyi aşması öngörülüyor. Eylül ayında 4, Ekim ayında 3 ve Kasım ayında 2 kez daha ilçeye gelecek olan gemi, aralık ayında bir süreliğine seferlerine ara verecek. Yeni yılın ocak ayında yeniden bölgeye sefer yapmaya başlaması planlanıyor. Ayrıca, 2025 yılının Şubat ayında bir aylık bir ara verecek olan gemi, bu yıl ilk kez Mart ayında da yolcu taşımaya devam edecek.

Kruvaziyer Turizm ile Amasra’nın Tanınırlığı Artıyor

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Rus turistlerin ilçeye olan ilgisinin her yıl daha da arttığını belirterek, “Karadeniz’de düzenlenen kruvaziyer turlarında, Astoria Grande gemisi ile kentimize gelen Rus misafirler, ilçemizi oldukça sevdiler. Bugün de 1,058 yolcu ve 453 mürettebat ile ilçemizdeler. Bu yıl toplamda 9 sefer gerçekleştireceğiz. Bir sonraki seferde 60 bin kişi sayısını geçeceğiz. Önümüzdeki yıl planlanan 30 seferle kruvaziyer turizm ile Amasra damgasını vurmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Amasra'da Kruvaziyer Turizminde Artış: 2024'te 23 Bin Turist Bekleniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amasra’da Kruvaziyer Turizminde Artış: 2024’te 23 Bin Turist Bekleniyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin