1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Almanya Çinli Şirketleri 5G Ağından Çıkaracak

Almanya Çinli Şirketleri 5G Ağından Çıkaracak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya, Huawei gibi Çinli şirketlerin 5G bileşenlerini yasaklayan ABD’nin ardından benzer bir adım atmaya hazırlanıyor. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Çin merkezli telekom şirketlerini ülkenin 5G ağından çıkarmak için iletişim sağlayıcılarıyla anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Faeser, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında Alman hükümetinin Huawei ve ZTE gibi Çinli şirketlerin teknolojisinin 5G ağından uzaklaştırılması için Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica Deutschland ile anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Çin’den Misilleme Beklenmiyor

Çin'den Misilleme Beklenmiyor

Alman hükümeti, Çin’i bu anlaşma hakkında bilgilendirmiş olsa da Çin’den herhangi bir misilleme beklemediklerini belirten Faeser, Çin teknolojisine yönelik planlanan kısıtlamalar konusunda Pekin’den herhangi bir olumsuz tepki alınmayacağını ifade etti.

Almanya Çinli Şirketleri 5G Ağından Çıkaracak

  • Anlaşma kapsamında, mobil operatörler 2026’ya kadar Çin menşeli tüm kritik bileşenleri çekirdek ağlarından çıkaracaklar.
  • 2029’a kadar ise Alman telekom devleri, Çin menşeli ürünleri ağlarından tamamen kaldıracaklar.
  • 2029 sonrasında ise Huawei ve ZTE’nin kritik bileşenlerinin 5G ağında kullanılmasına izin verilmeyecek.

Uzmanlar, Almanya’nın 5G erişim ağlarındaki bileşenlerin yüzde 50 ila 60’ının şu ana kadar Çin’den tedarik edildiğini tahmin ediyor. ABD’nin uzun süredir Almanya’ya Huawei ekipmanlarını kullanmamaları yönünde baskı yaptığı biliniyor. Alman hükümeti ise Çinli tedarikçilerle ticareti sekteye uğratmadan ve Pekin’in tepkisini çekmeden nasıl başa çıkılacağı konusunda uzun süredir süregelen bir anlaşmazlık içerisindeydi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya Çinli Şirketleri 5G Ağından Çıkaracak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin