1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ali Erbaş’tan Kur’an Kursları ve Din Görevliliği Üzerine Önemli Mesajlar

Ali Erbaş’tan Kur’an Kursları ve Din Görevliliği Üzerine Önemli Mesajlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Erbaş: “Kur’an Kursları Küçük Yaşlarda Başlamalı”

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan son açıklamalara göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda din görevlileriyle bir araya geldiği özel bir programda önemli mesajlar verdi.

Programda konuşan Erbaş, yaz Kur’an kurslarının çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “Çocuklar küçük yaşlarda sizlerden öğrendiklerini asla unutmazlar. Eğer onların şu kalplerine, minicik körpecik zihinlerine İslam’ın güzelliklerinden birkaç hususu bile aktarabilirseniz, bu sizin kurtuluşunuza vesile olacaktır.” şeklinde ifade etti.

Camiler ve Kur’an Kursları Herkese Açık

Erbaş, gençlerin, çocukların ve ailelerin İslam’ın güzellikleriyle tanıştırılması gerektiğinin altını çizerek, camilerin ve Kur’an kurslarının herkese açık olduğunu vurguladı. Bu ortamların, toplumsal birlikteliğin ve paylaşmanın birer sembolü olduğunu belirtti.

Din Görevliliğinde Samimiyet ve Heyecan

Din görevliliğinin temel ilkeleri arasında ihlas, samimiyet, aşk ve heyecan bulunması gerektiğini dile getiren Erbaş, “Bunlar hocalara çok yakışıyor. Din, samimiyet ve aşk üzerine inşa edilmelidir. Aşk ve heyecan kalmadıysa muvaffak olamayız. Aşkımızı, heyecanımızı asla kaybetmeyelim. Rol model olmalıyız; bizi gören gençler ve çocuklar bize heves etmelidir.” dedi.

İslam’a ve İnsanlığa Hizmet İdealimiz

Erbaş, din görevlilerinin İslam’ı tebliğ noktasında, yaşanılan çağın ve dünyanın öğretmenleri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

  • “En çok ihtiyaç duyacağımız şey, yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır.”
  • “Bu manada, yüce dinimiz İslam’a ve insanlığa hizmet etmek en büyük idealimizdir.”
  • “Bu uğurda adanmışlık ruhuyla çalışmak en büyük bahtiyarlığımızdır. Çalışmalarımızın meyvelerini görmek ise en büyük heyecan kaynağımızdır.”

Erbaş, çalışmalarının meyvelerini görmenin önemine de vurgu yaparak, “O meyveler, bizim heyecanımızı daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Erbaş’tan Kur’an Kursları ve Din Görevliliği Üzerine Önemli Mesajlar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin