1. Haberler
  2. Magazin
  3. Alain Delon Hayatını Kaybetti: Sinema Efsanesinin Veda Dilekleri

Alain Delon Hayatını Kaybetti: Sinema Efsanesinin Veda Dilekleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alain Delon Hayatını Kaybetti

Alain Delon Hayatını Kaybetti

Fransız sinemasının altın çağının en ikonik isimlerinden biri olan Alain Delon, 88 yaşında hayata veda etti. 2019 yılında geçirdiği felçin ardından sağlık durumu giderek kötüleşen Delon, uzun bir yaşamın ardından son nefesini Fransa’nın Douchy köyündeki evinde aldı.

Delon, daha önce ulusal bir anma töreni istemediğini açıkça belirtmişti. “Kamuya açık bir cenaze töreni istemiyorum.” şeklindeki ifadeleriyle, özel bir veda istediğini dile getirmişti. Ünlü aktör, köpekleriyle birlikte gömülmek istediğini de “Köpeklerimle birlikte gömülmek istiyorum. Başka hiçbir şey umurumda değil, sadece onlarla birlikte olmak istiyorum.” sözleriyle ifade etmişti.

Hayvanseverler Tepki Gösterdi

Ancak Delon’un, 10 yaşındaki Belçika Malinois cinsi köpeği Loubo’nun uyutulması ve kendisiyle birlikte gömülmesi isteği, hayvan hakları aktivistlerinin büyük tepkisini çekti. Delon’un çocukları, bu isteği hayvan hakları savunucularının baskısı sonrası reddetti. Aktivistler, Loubo’nun yaşamına son verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, köpeğe yeni bir yuva bulma teklifinde bulundular. Brigitte Bardot Vakfı’nın sözcüsü, “Az önce oyuncunun kızı Anouchka Delon’u aradım ve bana Loubo’nun ailenin bir parçası olduğunu ve uyutulmayacağını söyledi. Köpek uyutulmayacak.” açıklamasında bulundu.

Alain Delon Kimdir?

8 Kasım 1935 tarihinde doğan Alain Fabien Maurice Marcel Delon, Avrupa sinemasının en büyük yıldızlarından biri olarak kabul edilir. 1960’lar ve 1970’ler boyunca, Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L’Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967) gibi çarpıcı yapımlarla sinema dünyasında adını duyurdu.

Alain Delon Hayatını Kaybetti: Sinema Efsanesinin Veda Dilekleri

Delon, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi ünlü yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu. 1999 yılında İsviçre vatandaşlığına geçti. Çocukken ailesinin ayrılması nedeniyle zorlu bir çocukluk geçiren Delon, her zaman sanatla iç içe bir yaşam sürdü.

Alain Delon Hayatını Kaybetti: Sinema Efsanesinin Veda Dilekleri

2006 yılında İstanbul Film Festivali’ne katılması beklenirken, son anda katılmaktan vazgeçtiğini açıklayarak hayranlarını üzdü. Aynı dönemde kalp sorunları yaşayan Delon, tiyatro projelerini de iptal etmek zorunda kaldı. General De Gaulle’e ait el yazmalarını satın alarak Invalide müzesine bağışlayan Delon, ayrıca hayvanlara olan tutkusu ile de tanınırdı. Brigitte Bardot’un federasyonunun talebi üzerine, Çin Cumhurbaşkanı’na hayvanlara kötü muamele edilmemesi konusunda açık mektup yazdı.

Alain Delon’un üç çocuğu bulunmaktadır: Anthony, Anouchka ve Alain-Fabien. Ailesiyle birlikte Douchy köyündeki geniş arazisinde yaşamış ve burada hayvanlarıyla birlikte huzurlu bir yaşam sürmüştür. Babaannesi Korsikalı, baba tarafı Güney Fransa’dan, anne tarafı ise Alsas bölgesindendir. Aynı zamanda büyük bir resim ve heykel koleksiyonuna sahip olan Delon, sanatla dolu bir hayat geçirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alain Delon Hayatını Kaybetti: Sinema Efsanesinin Veda Dilekleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin