Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, “Kozmetik akupunkturu botoks gibi diğer estetik müdahalelerden ayıran en önemli özelliklerden biri yan etkisiz olmasıdır. Kozmetik akupunktur uygulaması yüz, boyun, selülitli bölge ya da yağ fazlalığı olan bölgelerde uygulanabilir.
Kozmetik akupunktur ciltteki ince kırışıklıkları yok eder. Ciltteki sarkmalar ve gerdanın toparlanmasını sağlar. Cilde daha yumuşak daha parlak ve daha canlı bir görünüm kazandırır” dedi.
Akupunkturda vücuda bir şey enjekte ediliyor mu?
Dr. Koran, hastaların herhangi bir kimyasala da maruz kalmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca hastaya kimyasal ya da toksin enjekte edilmediği için tedaviyi tamamen kişinin kendi vücudu oluşturmaktadır. Bir başka ifade ile cildin gençliğini sağlayan kolajen ve elastini vücudun kendisi üretmektedir.
Böylece cildimizdeki hücreler tembelleşmeyip aksine sürekli aktif çalışmaya devam ederek ciltte canlı ve genç kalması sağlanır.”
Kozmetik akupunktur nedir?
Dr. Koran, kozmetik akupunktur uygulamasını ise şu şekilde açıkladı: “Kozmetik akupunktur uygulaması yüz, boyun, selülitli bölge ya da yağ fazlalığı olan bölgelerde uygulanabilir. Uygulama, ihtiyaç duyulan vücut bölgesindeki akupunktur noktalarına tek kullanımlık, saç teli kalınlığındaki özel iğnelerle yapılır.
Akupunktur seansı kaç dakika sürüyor?
Seanslar uygulanan bölgeye göre değişmekle beraber ortalama 20-30 dakika sürer. Kozmetik akupunkturda hastanın kolajen ve elastin üretimi desteklendiği için ilk seansta kesin sonuç alınamaz.
Akupunktur seansı hastanın yaşına ve akupunktur uygulanacak bölgeye göre değişmektedir. Ortalama 6-10 seans uygulamak yeterli olacaktır.
Botoks gibi mimikleri yok etmiyor
Botoks uygulaması gibi cildinizdeki mimiklerde silinmelere neden olmaz. Ayrıca birçok kişi tarafından botoks ya da diğer kozmetik amaçlı uygulanan tedaviler anlaşılsa da kozmetik akupunkturdaki doğallık kesinlikle anlaşılamaz.”
Akupunktur tedavisi akneye iyi geliyor mu?
Kozmetik akupunkturun ciltteki ince kırışıklıkları yok ettiğini belirten Dr. Koran sözlerini şöyle noktaladı: “Derin kırışıklıklarda incelme yapar. Ciltteki sarkmalar ve gerdanın toparlanmasını sağlar. Akne ve rozasea yani gül hastalığında iyileşme sağlar.
Cilde daha yumuşak daha parlak ve daha canlı bir görünüm kazandırır. Bunların dışında bütünsel bir tedavi olan akupunkturun vücutta sağladığı genel iyilik hali de söz konusudur.
Kozmetik akupunktur kimlere uygulanmaz?
Baş ağrısı, sinüzit, uykusuzluk gibi bazı hastalıklarda da iyileşme sağlayabilir. Ancak kozmetik akupunkturun gebelik, kontrol altına alınmamış hipertansiyon, epilepsi, havale geçiren hastalar, kanser hastalarına uygulanmamasında fayda var.
Kontrolsüz şeker hastalarında ve kan sulandırıcı kullananlarda doktor onayı ile kozmetik akupunktur uygulanması gerekir.”