1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’a Hukuki Süreç Başlatıyor

Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’a Hukuki Süreç Başlatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

Muhalefetteki seçim kaybının ardından tartışmalar hala sona ermedi. 2023 genel seçimlerinde bir araya gelen 6’lı masa, iki büyük partinin yönetim değişiklikleri ile dağıldı, ancak bu durum tartışmaların da önüne geçmedi. Bu bağlamda, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İyi Parti’nin eski lideri Meral Akşener’i hedef alarak sert açıklamalarda bulundular. İkili, Akşener’i ihanet ve ahlaksızlıkla suçladı. Akşener ise bu iddialara karşı sessizliğini bozdu.

“BU SÖZLERİ KALDIRMAM MÜMKÜN DEĞİL”

Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’a karşı hukuki süreç başlatacağını belirtti. Akşener, şu ifadeleri kullandı:

  • “Bugün itibarıyla çalışmaya başladık. Avukatımla birlikte hem Kemal Kılıçdaroğlu’nu hem de Ümit Özdağ’ı mahkemeye vereceğim. Çünkü ‘ihanet’ ve ‘ahlaksızlık’ çok ağır iki söz. Bu sözleri kaldırmam mümkün değil.”

“MAHKEMEYE VERECEĞİM”

  • “Bundan sonraki süreçte, madem böyle bir durumla karşı karşıyayız, dilekçemi hazırlıyorum. Henüz mahkemeye vermedim ama kesinlikle vereceğim.”

“BU TOPRAKLARDA İHANETİ DE GÖREBİLİYORUZ”

Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a Hukuki Süreç Başlatıyor

Kılıçdaroğlu, Akşener hakkında yaptığı açıklamada, “Altı lider, Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaştı. Bu metin, demokrasi tarihimiz açısından son derece değerlidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri üzerinde mutabakata varmıştık. Ancak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreçleri yaşanmamalıydı. Sayın Akşener’i ilerleyen süreçte Saray’da görünce, açıkçası şaşırmadım… Bu topraklarda maalesef ihanete de tanıklık edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ADAMI CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ”

Özdağ ise, “Meral hanım ve Muharrem İnce aday oldular. Ancak Akşener, partisinden beklenen oyu alamadı. Akşener’in çalışmalarını üstlenen bir şirket, benim partiden ayrılmamdan sonra bana ulaştı. ‘Meral Hanım ile görüştüm, ama beni dinlemedi. Ankara’da buluştuk ve beni dinlenilmeyen bir odaya götürdü. ‘Bana nedeni sorma. Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Eğer adımı verirseniz, bu durumu inkâr ederim’ dedi.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’a Hukuki Süreç Başlatıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin