1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Akşam 10.00’da uyuduğunuzda vücudunuza ne olur?

Akşam 10.00’da uyuduğunuzda vücudunuza ne olur?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uykudan en iyi şekilde yararlanırız

Uykumuzun en derin ve en dinlendirici kısmı 22.00 ve sabah 02.00 arasında gerçekleşir. Bu saatte uyumak uykudan daha fazla verim almamızı sağlar.

Ayrıca, bir çalışma, daha erken ve daha uzun süre uyumanın, bizi geceleri uykusuz bırakabilecek olumsuz ve endişe verici düşünceleri durdurmamıza yardımcı olduğunu söylüyor.

Forma girmenize yardımcı olur

Derin uyku döngüsünde olduğumuzda vücudumuz büyüme ve onarım hormonları üreterek kendini iyileştiriyor. Bu önemli aktivite forma girmenizi kolaylaştıracaktır.

Stres seviyemiz düşer

Yeterince uyumamak, vücudunuzdaki stres hormonu kortizol seviyelerini artırır. Ancak daha erken uyumaya başladığınızda, kortizol seviyenizi gerçekten kontrol edebilecek daha uzun derin uyku dönemlerini yakalayabilirsiniz.

Bu neden ile erken uyuyup, derin bir dinlenme sağladığınızda ertesi gün stres seviyelerinde düşüş yaşayacaksınız. Bu da önemli bir proje sunumu, özel günler veya sınavlardan önce yapmanız gereken bir davranıştır.

Çok daha sağlıklı olun!

Birkaç çalışma, daha erken uyuyan kişilerin gece vardiyasında çalışan veya gece kuşu olan kişilere göre daha sağlıklı olduğunu göstermiştir.

Yeterince derin uyku alamayan kişilerin tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve hipertansiyon gibi hastalıklarla yaşama şansı daha yüksektir.

Duygularımızı daha iyi kontrol edebiliriz

Araştırmalar, yeterince uyuyan insanların genellikle hayatta daha mutlu olduğunu gösteriyor. Yeterince derin uyku alamadığımızda duygularımız dengesizlik gösterebilir çünkü onları kontrol etmekte zorlanırız.

İnsanların duygularını daha iyi anlayabiliriz

Bir çalışma bize iyi bir gece uykusunu atlamanın mutluluk ve üzüntüyü okumayı zorlaştırdığını söylüyor.

Araştırmaya göre, uykusuz kişiler karşılarındaki kişilerin davranışlarını doğru değerlendiremiyor ve samimi olup olmadıklarını anlayamıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akşam 10.00’da uyuduğunuzda vücudunuza ne olur?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin