1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Akıllı Telefon Pazarında Rekabet ve Yükselen Maliyetler

Akıllı Telefon Pazarında Rekabet ve Yükselen Maliyetler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı Telefon Pazarında Artan Rekabet ve Yükselen Maliyetler

Akıllı Telefon Pazarında Artan Rekabet ve Yükselen Maliyetler

Akıllı telefon pazarındaki rekabet her geçen gün daha da kızışırken, markalar daha üstün özelliklere sahip cihazlar sunmak için önemli yatırımlar yapma çabasında. Yeni nesil işlemciler, gelişmiş kameralar ve diğer teknolojik yenilikler, üretim maliyetlerini önemli ölçüde artırıyor. Özellikle 3nm gibi ileri üretim süreçleri ve yapay zeka gibi popüler özellikler, maliyetleri ciddi oranda yükseltiyor.

PARÇA MALİYETLERİ ARTIYOR

Yakında piyasaya sürülmesi beklenen amiral gemisi telefonlar, 3nm MediaTek Dimensity 9400 ve Snapdragon 8 Gen 4 işlemcileri ile birlikte yepyeni özellikler sunacak. Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin genel müdürü Wang Teng Thomas, bu durumun amiral gemisi telefonların fiyatlarını artıracağına dikkat çekiyor. Thomas, yaptığı açıklamada, “Amiral gemisi akıllı telefon maliyetleri artmaya devam ediyor ve fiyatlara zam gelmeden kalite artışı sağlamak artık oldukça zor” ifadelerini kullandı.

Xiaomi’nin ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenen amiral gemisi telefonlarının daha yüksek fiyatlarla satışa sunulabileceği konuşuluyor. Ancak bu durum yalnızca Xiaomi için geçerli değil; birçok akıllı telefon üreticisi de benzer işlemcileri ve çipleri kullanmakta. Snapdragon 8 Gen 4’ün fabrikasyon sürecinin, selefinden %30 oranında daha pahalı olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca son dönemlerde popüler hale gelen yapay zeka özellikleri, daha fazla RAM ve grafik kartı ihtiyacı doğuruyor. Enflasyon, son birkaç yıldır küresel pazarları ciddi şekilde etkileyerek, Google ve Samsung gibi büyük markaların fiyatlarını artırmasına yol açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akıllı Telefon Pazarında Rekabet ve Yükselen Maliyetler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin