1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Akıllı Telefon Kiralama Uygulamaları ve Tüketici Uyarıları

Akıllı Telefon Kiralama Uygulamaları ve Tüketici Uyarıları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı Telefon Kiralama Uygulamaları

Akıllı Telefon Kiralama Uygulamaları

Son dönemde bazı teknoloji marketleri, akıllı telefonlar için uzun dönemli kiralama seçenekleri sunmaya başladı. Bu kiralama işlemi kapsamında kullanıcıya, sıfır ve üretici garantisinde olan akıllı telefonlar verilmektedir. Kiralama sürecinde, akıllı telefonların kutusu ilk kez kiralama esnasında açılmaktadır. Kullanıcılar, telefonlarını 12, 18 veya 24 ay gibi farklı sürelerle kiralayabilmektedir.

Kiralama öncesinde, tüketicinin kredi notu kontrol edilmekte ve kimlik bilgilerinin eksiksiz bir şekilde verilmesi gerekmektedir.

Uzmandan Kullanıcılara Uyarılar

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, akıllı telefon kiralama uygulamasının tüketiciler açısından bazı olumsuz yanlarının olabileceğini ifade etti. Küçük, tüketicilerin kiraladıkları telefon için ödeyecekleri bedelin, satın aldıklarında ödediklerinden daha yüksek olabileceğini belirterek, telefon kiralamayı düşünen tüketicilerin, satın alma ile kiralama bedeli arasındaki farkı dikkatlice karşılaştırmaları gerektiğine dikkat çekti.

Veri Gizliliğine Dikkat

Kiralanan telefonların veri gizliliği açısından bazı mağduriyetlere yol açabileceğini dile getiren Küçük, kullanıcılara şu uyarılarda bulundu:

  • Tüketicilerin kiraladıkları akıllı telefona yükledikleri gizli ve kişisel bilgilere son derece dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • Birçok kullanıcı, bu telefonları kiralama süreci sonunda satın almayı düşünmeyecek; bu durumda kayıtlı olan kişisel bilgi ve verilerin mutlaka sıfırlanması önem arz etmektedir.
  • Sıfırlanmayan bilgi ve veriler, ilerleyen süreçte tüketiciye olumsuz yansıyabilir.

Küçük, kiralanmış cihazların kullanım sürecinde “kaybetme” gibi beklenmedik durumların ortaya çıkabileceğini ve bu tür durumlarda tüketiciye yüklenebilecek tazminat ve sigorta kapsamının da iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akıllı Telefon Kiralama Uygulamaları ve Tüketici Uyarıları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin