1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti’nin 23. Yıl Etkinlikleri ve Bülent Arınç’ın Mesajları

AK Parti’nin 23. Yıl Etkinlikleri ve Bülent Arınç’ın Mesajları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin 23. Yıl Etkinlikleri

AK Parti’nin 23. Yıl Etkinlikleri

AK Parti’nin kuruluşunun 23. yıl etkinlikleri, Genel Merkez koordinasyonunda ülke genelinde coşkuyla devam ediyor. Bu anlamlı gün vesilesiyle birçok siyasetçi, partinin kuruluş yıldönümüne özel mesajlar yayımlıyor. TBMM eski Başkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Özeleştiri Yaptı

Mesajına, AK Parti’nin kuruluş felsefesini ve kurulduğu dönemde hissettikleri duyguları anlatarak başlayan Arınç, partiye hizmet eden herkese teşekkür etti. Geçmişte AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilen reformların önemine değinen Arınç, mesajının sonunda ise bir muhasebe yaparak, “Bugün geldiğimiz noktada bazı sıkıntılarımız var. Başarısız olduğumuz konuları da itiraf etmeliyiz. Bu nedenle milletimizin farklı talepleri var. Son seçim sonuçları da bunu göstermekte.” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Parti Tabanına Mesaj

Siyasi faaliyetlerini yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği çeşitli gezi ve ziyaretlerle sürdürdüğünü belirten Arınç, bu gezilerde edindiği izlenimleri şu sözlerle aktardı: “Bu talebe doğru cevap verebilecek yegâne parti yine AK Parti’dir. Adaleti, refahı ve kalkınmayı yalnızca biz sağlayabiliriz. Yurt içindeki ve dışındaki ziyaretlerimde vatandaşlarımızda bu konuya dair bir karamsarlık gözlemliyorum.”

Düştüğümüz Yerden Kalkacağız

Karamsarlığa rağmen umudunu kaybetmediğini belirten Arınç, değişim için kongreye işaret etti. Arınç, “Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olmuş uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Önümüzdeki kongre, yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Küskünlere de Mesaj Gönderdi

Arınç, “Bu davaya gönül vermiş herkesi, tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi birlikte gerçekleştirmek için bu çatı altında davet ediyorum.” diyerek mesajını, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın özelinde tüm partililere selam göndererek tamamladı.

Bu Davanın Kurucu Bir Ferdi Olmaktan Gurur Duyuyorum

Bülent Arınç, açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi: “AK Parti, sistem tarafından dışlanmış Anadolu insanının bir inanmışlar ordusu oluşturarak iktidara yürüyüşünün hikâyesi olarak başladı. AK Parti’mizin ilk nüvesi olan Erdemliler Hareketi, aziz milletimizin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara karşı ortaya koyduğu bir mutabakat zeminiydi. Bugünkü yapay ittifaklara nazaran aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinden sonra ortaya koyduğu en büyük, en doğal ittifak oluşumuydu.”

Anadolu’nun ve Anadolu insanının statükoya başkaldırısı olarak başlayan bu davanın kurucu bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirten Arınç, AK Parti’nin karşılaştığı tüm zorluklarda inanç ve azimle yanında duranlardan ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara ise şükranlarını sundu.

Cesur Adımlar Attık

AK Parti’nin en büyük başarısının, tüm reformları milletin desteğiyle hayata geçirmesi olduğunu vurgulayan Arınç, “Millet için, milletle beraber” anlayışıyla hareket eden partinin her girdiği seçimden daha da güçlenerek çıktığını belirtti. Gerçekleştirilen reformlarla 3Y ile mücadelede önemli başarılar elde ettiklerini ifade eden Arınç, AB üyelik sürecinde önemli mesafeler kat ettiklerini ve ülkeye bürokrasi ile mevzuatlar açısından rahat bir nefes aldırdıklarını aktardı. Ayrıca, toplumsal çatışmayı körükleyen etnik, siyasi ve ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması için tarihimizde eşi benzeri görülmemiş cesur adımlar attıklarını belirtti.

Refahı ve Kalkınmayı Ancak Biz Sağlayabiliriz

Geldiğimiz noktada bazı sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Arınç, “Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bu durumu kanıtlamaktadır. Bu talebe doğru cevap verebilecek yegâne parti yine AK Parti’dir. Adaleti, refahı ve kalkınmayı tekrar ancak biz sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı. Yurt içindeki ve dışındaki ziyaretlerinde vatandaşlarda bu konudaki karamsarlığı gözlemlediğini vurguladı.

Bir televizyon kanalında benzer bir soru üzerine, “Bugün düştüğümüz yerden kalkacağız. Sıkıntılardan kurtulacağız.” diyen Arınç, Türkiye’nin dört bir yanından gelen teşekkür ve tebrik telefonlarını da paylaştı.

Teşkilat Mensuplarımıza Şükranlarımı Sunuyorum

Arınç, “Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Önümüzdeki kongre, yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır. Bu davaya gönül vermiş herkesi de tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için bu çatı altında davet ediyorum.” diyerek, bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’nin kuruluş yıl dönümünü kutladığını, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın özelinde tüm kurucu kadrolara ve sonrasında görev yapan her bir idareci ve teşkilat mensubuna emekleri için şükranlarını sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti’nin 23. Yıl Etkinlikleri ve Bülent Arınç’ın Mesajları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin