AK Parti’de ‘anayasa teklifi’ hesapları! Değişiklik için alternatifli taslak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayşegül Kahvecioğlu / ANKARA – Anayasa hukukçularının yaptığı çalışmada, başörtüsü düzenlemesi için “Kanun Önünde Eşitlik” başlıklı 10’uncu ve “Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınırlanması” başlıklı 13’üncü maddenin yanı sıra “Din ve Vicdan Hürriyeti” başlıklı 24. maddenin de gündeme geldiği belirtildi. 10. maddede 2008 yılında yapılan ancak Anayasa Mahkemesi’nden dönen değişikliğin esas alınması gerektiği üzerinde durulduğu öğrenildi. Bazı AK Partili milletvekillerinin hazırlanacak teklife AYM’nin “içerik denetimi”ni engelleyici hükümler konulmasını önerdiği de öğrenildi. Edinilen bilgiye göre anayasa çalışmalarına katılan bazı milletvekilleri de anayasanın “başlangıç” kısmında değişikliğe gidilebileceği görüşünü dillendirdi. Ancak, bu yönde bir değişikliğin, şu anda yeni bir tartışma başlatmamak için AK Parti’nin yapacağı kapsamlı anayasa değişikliği çalışmasında yer alabileceği ifade edildi.

Aile düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği “ailenin korunması” düzenlemesine ilişkin ise parti içinde farklı görüşler dile getirildi. Partideki önemli bazı isimlerin değişiklik teklifinin başörtüsüyle sınırlı tutulmasını desteklediği öğrenildi. Söz konusu kurmayların teklifin başörtüsü ile sınırlı tutulması halinde CHP’nin öneriye “mecburen destek” vermek zorunda kalacağı tezini savundukları ifade edildi.

Erdoğan’ın kabine toplantısında, özellikle eşcinsel evlilikler ve eşcinsel birlikteliklerde evlat edinme gibi tartışmalı başlıklara “çözüm” olacak bir değişikliğe pakette mutlaka yer verilmesini istediği ifade edilirken, iki ayaklı bir teklifin muhafazakâr tabana sahip partilerin de bulunduğu altılı masayı tutum belirlemekte zorlayacağı savunuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti’de ‘anayasa teklifi’ hesapları! Değişiklik için alternatifli taslak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin