1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti Grup Toplantısı’nda SGK Borçları ve Belediyelerin Mali Durumu

AK Parti Grup Toplantısı’nda SGK Borçları ve Belediyelerin Mali Durumu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Toplantısı’nda Önemli Açıklamalar

AK Parti Grup Toplantısı'nda Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, belediyelerin biriken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yerinde tahsil edilmeye başlanacağını duyurdu. Bu açıklama, belediyeler arasındaki finansal durumu yeniden gündeme getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en çok borcu olan 5 belediyeyi açıklarken, dikkatleri çeken bir diğer unsur ise ilk sırada Ankara’nın yer almasıydı. Beşinci sırada ise ilçe belediyesi olan Şişli’nin bulunması, muhalefet partilerinin eleştirilerine yol açtı.

Muhalefet Eleştirileri

Bu gelişmelerin ardından muhalefet, kendi yönetimleri altındaki belediyelere SGK borçları üzerinden baskı yapılacağı iddialarını öne sürdü. Bu durum, siyasi tartışmaların da dozunu artırdı.

Mustafa Elitaş’tan Önemli Açıklamalar

TV100’de Cansu Canan Özgen’in sunduğu Özgür İfade programında, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan’a özel demeç verdi. Elitaş, şunları söyledi:

“Belediyeler kaynaklarını doğru harcarsa borçlanma artmaz. Bu önemli bir durum. Şu anda tahsilat yolu haciz. İcra yoluyla takip edebilirler.”

SGK Borçları Üzerine Dikkat Çeken Yorumlar

Programın konuğu Sinan Burhan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu bulunmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

  • “Bugün 85 milyon insan hastane hizmetlerinden yararlanıyorsa, bu ödeneklerden faydalanıyor. 15 milyon emekli buradan maaş alıyor.”

  • “Dolayısıyla, belediye başkanları 30-40 milyon lira Tarkan’a para vereceğine, devlete SGK primini ödeyecek.”

  • “Popülizm ve siyasi reklam yaparak, ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olacağım’ diyerek medyayı fonladığınızda bu iş olmaz. Bu SGK borcunu ödeyeceksiniz.”

  • “Devletin 164 milyar lira alacağı var. Bu alınmak zorunda.”

  • “Mustafa Elitaş da diyor ki, hiçbir siyasi parti gözetmeksizin, 2022’de yeniden yapılandırma yaptık. Partilerden hiçbiri başvuru yapmadı.”

Burhan, ayrıca “Ben bir şirket olarak devletten para almak istiyorsam, borcu yoktur belgesi almak zorundayım.” diyerek, belediyelerin mali sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu olmamasının nedeninin, düzenli ödemelerden kaynaklandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti Grup Toplantısı’nda SGK Borçları ve Belediyelerin Mali Durumu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin