1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam dünyası, bir kaybı daha derin bir hüzünle yaşıyor. Ünlü oyuncu Ahu Tuğba, daha önce geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü Miami’de hayata veda etti. Ahu Tuğba, kazadan sonra burada bir süre hastanede kalmıştı.

Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Ölümünü Kızından Aldığımız Bilgilerle Doğruladık

Bir süredir astım hastalığı ile mücadele eden Tuğba’nın kızı Anjelik, annesinin vefatını doğruladı. Anjelik, annesi için dua isteyen bir mesaj paylaştı ve bu zor süreçte destek aradığını dile getirdi.

Cenazesi Türkiye’ye Getirilecek

Ünlü sanatçının ölüm haberini duyuran Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba’nın cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için gerekli belediye birimleriyle irtibata geçildiğini açıkladı.

Hastalık Sürecinde Yaşadıkları

Ahu Tuğba, Mayıs ayında taburcu olduktan sonra “Hâlâ şoktayım, elimi kaldıramıyorum. İlaçlar ağır geliyor. Yemek yiyemiyorum. Doktorlar geçer diyor ama moralim sıfır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Haziran ayında tekrar hastaneye kaldırılan Tuğba’nın kızı Anjelik, annesinin KOAH hastası olduğunu belirtti. Anjelik Calvin, “Vücudundaki oksijen seviyesi düşmüştü. Ambulans yetişmeseydi her şey daha da kötü olabilirdi. Kalp damarları açıldı. Annem, burnundan rahat nefes alamıyor, burnunda kemik ve nodüller var” ifadelerini kullandı.

Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Sosyal Medya Üzerinden Veda Mesajları

Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Nuri Alço, “Canım dostum Ahu’nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm. Ahu’muzu kaybettik” sözleriyle duygularını paylaştı. Ahu Tuğba’nın kaybı, sanat camiasında derin bir üzüntü yarattı.

Geçmişteki Gündem Yaratmış Fotoğraf

Ahu Tuğba’nın, tutuklu Adnan Oktar ile çekilmiş bir fotoğrafı geçmişte büyük tartışmalara neden olmuştu. Tuğba, bu fotoğrafın 29 yıl önce çekildiğini açıklamış ve Oktar’ın kendisi için “cehennemde yanacak” sözlerini duyduktan sonra yanına gittiğini belirtmişti. O dönemde Oktar’a “Ben niçin cehennemde yanacağım?” sorusunu sorduğunun altını çizdi.

Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Ahu Tuğba Kimdir?

Ahu Tuğba, İstanbul Yeşilköy’de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitimine İstanbul Amerikan Kız Lisesi ve Robert Lisesi’nin kızlar bölümünde devam etti. Yönetmen Metin Erksan’ın Beyoğlu’nda onu keşfetmesiyle sinema kariyeri başlamış oldu. Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına adım atan Tuğba, Kanada’da Concordia Üniversitesi’nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bırakmıştı.

Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Öne Çıkan Rol ve Evlilikleri

1970’lerin sonlarından itibaren Türk sinemasında tanınmaya başlayan Ahu Tuğba, 1980’lerin başlarında popülerlik kazandı. 80’li yıllarda Türk sinemasının seks sembollerinden biri haline geldi. Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterleri canlandırdı. Gazino sanatçısı olarak da çeşitli sahne performansları sergileyen Tuğba, 1987 yılında bir müzik albümü çıkardı.

Ahu Tuğba, yaşamı boyunca toplamda 10 kez evlenmiştir. İkinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile gerçekleştiren Tuğba’nın 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evlilikten, kendisi gibi “Ahu” adında bir kızı olmuştur. Anjelik, 11 Kasım 1993 doğumlu olup, Ahu Tuğba’nın son dönemindeki en büyük destekçisi olmuştur. Ahu Tuğba, en son Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami şehrinde kızıyla birlikte yaşamaktaydı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin