1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahmet Temel, Madagaskar’da Serbest Bırakıldı

Ahmet Temel, Madagaskar’da Serbest Bırakıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Temel Serbest Bırakıldı

Ahmet Temel Serbest Bırakıldı

AA Gönüllü Vesileler Derneği, geçtiğimiz hafta Toliara’da gözaltına alınan Türk insani yardım görevlisi Ahmet Temel’in, savcılıkta ifade vermesinin ardından serbest kaldığını duyurdu. Temel’in serbest kalmasında, Türkiye’nin Antananarivo Büyükelçiliği’nin yerel makamlarla yürüttüğü hukuki süreçteki girişimlerinin etkili olduğu bildirildi.

Büyükelçilik Devreye Girdi

Sürece dair açıklamalarda bulunan Büyükelçi İshak Ebrar Çubukçu, Madagaskar Dışişleri Bakanı Rafaravavitafika Rasata’nın durumu yakından takip ettiğini ve yerel makamlarla sürekli iletişim kurduğunu belirtti. Ayrıca, halkın desteğinin bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Destek Verenlere Teşekkür

Serbest bırakıldıktan sonra Temel, gözaltında geçirdiği süre boyunca kendisinin serbest bırakılması için çaba gösteren Türkiye’nin Antananarivo Büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçi Çubukçu ve Ateşe Furkan Bilkay’a verdikleri destekten dolayı içtenlikle teşekkür etti.

İhtiyaç Sahipleri Karakolun Önünde Gösteri Yapmıştı

Madagaskar’da 5 yıldır insani yardım faaliyetlerine devam eden Gönüllü Vesileler Derneği’nin Başkanı Ahmet Temel, 17 Ağustos’ta başkente 900 kilometre mesafedeki Toliara’da, 6 kişilik bir insani yardım gönüllüsü ekibi ile çeşitli yardım çalışmaları yürütürken, savcılık emriyle gözaltına alınmıştı. Türkiye’nin Antananarivo Büyükelçiliği, Temel’in serbest bırakılması için hızlı bir şekilde devreye girerken, gözaltı süresinin uzaması nedeniyle bölgede yürütülen insani yardım faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. Bu süreçte, yardım yapılan ihtiyaç sahipleri, Temel’in tutulduğu karakolun önünde toplanarak gösteri düzenlemişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Temel, Madagaskar’da Serbest Bırakıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin