1. Haberler
  2. Spor
  3. Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba’nın Vefatı

Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba’nın Vefatı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA 1’inci Lig ekiplerinden Adanaspor’un teknik direktörlüğünü yürüten eski ünlü futbolcu Souleymane (Sol) Bamba’nın ani ölümü, futbol camiasında derin bir üzüntü yarattı. 39 yaşındaki Bamba, Trabzonspor’un da eski futbolcusu olarak biliniyor. 30 Ağustos Cuma akşamı, takımının Manisa Futbol Kulübü ile oynayacağı maç için Adanaspor kafilesiyle birlikte Manisa’ya giden Bamba’nın bu beklenmedik vefatı, tüm futbolseverleri şok etti.

Tüm Müdahalelere Rağmen Hayatını Kaybetti

Daha önce lenf kanseri tedavisi gören Bamba, maç günü saat 15.00 civarında aniden rahatsızlanarak, takımının kamp yaptığı otelden ambulansla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırıldı. Ne yazık ki, oyuncularının başında sahaya çıkma şansı bulamayan Fildişi Sahilli teknik adam, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 31 Ağustos akşamı saat 22.06’da hayatını kaybetti.

Ailesi Manisa’ya Geldi

Sol Bamba’nın ailesi, Fildişi Sahilli yetkililerle birlikte, talihsiz spor adamının cenazesini teslim almak üzere Manisa’ya geldi. Bu olay, futbol dünyasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Taziye Mesajları Yayınlandı

Cuma akşamı Adanaspor ile karşılaşan Manisa Futbol Kulübü, Bamba’nın vefatı sonrası başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
“30 Ağustos Cuma akşamı oynadığımız Adanaspor maçı öncesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba’nın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sol Bamba’ya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Adanaspor camiasına başsağlığı dileriz.”
Ayrıca, Bamba’nın Türkiye’de forma giydiği Trabzonspor da, “2012-2014 yılları arasında formamızı giyen Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerini paylaştı. Eski kulüpleri de Bamba için taziye mesajları yayınladı.

Son Mesajı Erikson İçin

Sol Bamba, sosyal medya platformu X’teki son mesajını 26 Ağustos’ta vefat eden eski teknik direktörü Sven-Goran Eriksson için paylaşmıştı. 2010-2011 sezonunda Eriksson’un hem Fildişi Sahili Milli Takımı’nda hem de İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Leicester City’de öğrencisi olan Bamba, mesajında şu sözlere yer verdi: “Bugün Sven’in vefat haberiyle derinden sarsıldım. O sadece mükemmel bir insan değildi, aynı zamanda sahip olduğum en iyi koçtu. Bir oyuncu olarak yolculuğuma ilham verdi. Ailesine ve sevdiklerine içten taziyelerimi iletiyorum. Huzur içinde yat, Sven.”

Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba'nın Vefatı

46 Kez Milli Oldu

Fransa’nın Paris Saint-Germain altyapısında yetişen 13 Ocak 1985 doğumlu Sol Bamba, kariyerine 2004 yılında bu kulüpte başlamıştır. Stoper olarak Dunfermline Athletic, Hibernian, Leicester City, Trabzonspor, Palermo, Leeds United, Cardiff City ve Middlesbrough gibi takımlarda forma giyen Bamba, 46 kez Didier Drogba, Kolo Toure, Yaya Toure, Didier Zokora gibi efsane futbolcuların yer aldığı kadro ile ülkesinin milli takımında mücadele etti. Futbol kariyerini 2022 yılında sonlandıran Bamba, geçen yıl Cardiff City’de antrenörlük yapmış ve bu sezon ilk kez ülkemizde Adanaspor’da teknik direktör olarak görev almıştı. Akdeniz temsilcisi, 25 Temmuz’da Bamba ile anlaşma sağladığını duyurmuştu. Sol Bamba takımıyla çıktığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 yenilgi elde etmişti.

Maçlarda Saygı Duruşu Yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Sol Bamba’nın vefatı sonrası bu hafta oynanacak profesyonel maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. TFF’nin yaptığı açıklamada: “1. Lig’in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü – Adanaspor A.Ş. müsabakasının öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba’nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Futbolculuk kariyerinde Trabzonspor forması da giyen Souleymane Bamba’nın anısına bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.” ifadeleri yer aldı. Souleymane Bamba’nın ailesine, yakınlarına ve başta Adanaspor ile Trabzonspor camiaları olmak üzere Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz.

Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba'nın Vefatı
Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba’nın Vefatı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin