1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adana’nın Kozan İlçesinde Orman Yangını: Yılların Emeği Kül Oldu

Adana’nın Kozan İlçesinde Orman Yangını: Yılların Emeği Kül Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Kozan İlçesinde Orman Yangını

Adana'nın Kozan İlçesinde Orman Yangını

İHA’nın bildirdiğine göre, Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Köseli Mahallesi’nde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yerleşim alanlarını tehdit eden alevler, çevredeki bahçeleri, ahşap evleri ve mahsulleri harabeye çeviriyor. Yangını izleyen çiftçi aileler, gözyaşları içinde acılarını paylaşıyor. Baba Serhat Kalay, yangın sırasında gözyaşları içinde kalan kızını teskin etmeye çalışıyor.

Bir Yıllık Emek Kül Oldu

Yangında 10 dönüm bahçesi ve 1 ton buğdayı bulunan Kezban Kalay, yeni hasat ettiği harnup ağaçlarıyla birlikte evinin ve tüm birikimlerinin kül olduğunu belirtti. Kalay, yangını anlatırken gözyaşlarını tutamayarak, “Sabah 05.00 sıralarında evim, barkım yok olmuştu. Zeytin ağaçlarım, harnup ağaçlarım, çardağım hepsi yandı. Tükendim, bittim ben. Her şeyim vardı, güneş panelim hepsi. İş yerindeki maaşımla yıllarca biriktirerek aldım. Biz geldikten sonra evdeki tüpler patladı. Gelirim çoğu buradan geliyordu. 10 dönüm arazideydi tüm birikimim.” ifadelerini kullandı.

Yılların Emekleri Kül Oldu

Dumandan etkilenen ve ambulans bekleyen ailenin kızı Esmanur Kalay ise hıçkırıklar içinde, “Yangın araçları evleri söndürse, benim içimdeki yangını söndürecek mi? Bir hiç uğruna onca yıllık emeğimizi aldılar götürdüler. Kimseyle derdimiz olmaz. Yılların emeği kül oldu.” diyerek acısını dile getirdi.

Yangınla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Diğer yandan, ekiplerin yangını tamamen kontrol altına almak için hem havadan hem de karadan yoğun bir şekilde çalışmaları sürüyor. Yangının yayılmasını önlemek ve can kaybını en aza indirmek için tüm imkanlar seferber ediliyor.

Adana'nın Kozan İlçesinde Orman Yangını: Yılların Emeği Kül Oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’nın Kozan İlçesinde Orman Yangını: Yılların Emeği Kül Oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin