1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. AB’nin İklim Değişikliği Programı: Haziran Ayı Sıcaklık Rekorunu Kırdı

AB’nin İklim Değişikliği Programı: Haziran Ayı Sıcaklık Rekorunu Kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nin iklim değişikliği programı kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, dünya genelinde Haziran ayının rekor seviyede sıcak geçtiği belirlendi. Geçtiğimiz ay, yalnızca yılın en sıcak ayı olmakla kalmadı, aynı zamanda üst üste 13. kez rekor kıran bir ay olarak tarihe geçti.

Devam Eden Isınma Trendi

AB’nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi’ne göre, Haziran 2024’te küresel ortalama sıcaklık 16,66 santigrat derece olarak ölçüldü. Bu değer, bir önceki yılın Haziran ayı sıcaklığına kıyasla 0,14 derece daha yüksekti. Ayrıca endişe verici olan bir diğer nokta ise, bu sıcaklığın 1991-2020 Haziran ayı ortalamasına göre 0,67 derece daha yüksek olmasıydı.

AB'nin İklim Değişikliği Programı: Haziran Ayı Sıcaklık Rekorunu Kırdı

“Haziran ayı, küresel sıcaklıkların üst üste 13. kez rekor kırdığı bir aydı ve sanayi öncesi döneme göre 1,5°C’nin üzerine çıkıldığı 12. ayı temsil etti.”

Türkiye’de Sıcaklık Durumu

AB'nin İklim Değişikliği Programı: Haziran Ayı Sıcaklık Rekorunu Kırdı

Avrupa’da genel olarak sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyrettiği Haziran ayında, Türkiye ve güneydoğu Avrupa bölgelerinde sıcaklıklar daha belirgin bir şekilde yüksekti. Bu durum, bölgesel olarak iklim değişikliklerinin etkilerini göstermesi açısından dikkat çekiciydi.

Okyanus Sıcaklıklarında Rekor Artış

Copernicus İklim Değişikliği Servisi’nin verilerine göre, Haziran ayında küresel deniz yüzeyi sıcaklığı 20,85°C olarak ölçüldü. Bu değer, Haziran ayı için tarihteki en yüksek deniz yüzeyi sıcaklığı olarak kaydedildi ve son 15 aydır sürekli olarak rekor seviyelerde seyretti.

Greenpeace: Sorumlular Faturasını Ödemeli

AB'nin İklim Değişikliği Programı: Haziran Ayı Sıcaklık Rekorunu Kırdı

Haziran ayındaki sıcaklık rekoruna tepki olarak, çevreci kâr amacı gütmeyen Greenpeace, aşırı hava olaylarının faturasının, çevreyi kirletenler tarafından ödenmesi gerektiğini vurguladı. Greenpeace, fosil yakıt endüstrisini, iklim değişikliğine yol açan sera gazı salımları konusunda suçlu buluyor ve bu durumun acil çözüm gerektirdiğini belirtiyor.

  • Fosil yakıt endüstrisinin faaliyetlerinin, iklim değişikliğine ve çevre sorunlarına yol açtığına dikkat çekiliyor.
  • Toplumun en savunmasız kesimlerinin, sıcak hava dalgalarının olumsuz etkilerini en ağır şekilde yaşadığı vurgulanıyor.
  • Greenpeace, iklim felaketlerinin faturasının, sorumlular tarafından ödenmesi gerektiği çağrısında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB’nin İklim Değişikliği Programı: Haziran Ayı Sıcaklık Rekorunu Kırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin