1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ABD’nin Kaspersky Ürünlerine Yönelik Ambargo Kararı

ABD’nin Kaspersky Ürünlerine Yönelik Ambargo Kararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde Çin’e uyguladığı ambargolarla dikkat çeken ABD, şimdi benzer adımları Rusya’ya karşı da atmaya başladı. Rus hükümetiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle Kaspersky ürünlerini ulusal risk kategorisine alan ABD, 2017 yılında kamu kurumlarına yönelik yasaklamaları genişletme kararı almıştı. Bu kararın ardından, Kaspersky ürünleri artık tüm kullanıcılar için de yasaklanacak.

Kaspersky ABD’den Tamamen Çekiliyor

Kaspersky ABD'den Tamamen Çekiliyor

Rus anti-virüs yazılım üreticisi Kaspersky Labs, Biden yönetiminin şirketin ABD’deki faaliyetlerini kademeli olarak sonlandırma planlarını açıklamasının ardından harekete geçti. Kaspersky Labs, 20 Temmuz’dan itibaren ABD’deki faaliyetlerini durduracak. ABD hükümetinin getirdiği yeni kısıtlamalar ise 29 Eylül’de yürürlüğe girecek ve Kaspersky yazılımının satışını engelleyecek.

Ürünleri Silin Uyarısı

ABD yetkilileri, vatandaşlara derhal Kaspersky ürünlerini cihazlarından silmeleri çağrısında bulundu. Kaspersky Labs ise daha önce yaptığı açıklamada, Rus hükümetiyle herhangi bir ilişkisinin olmadığını vurgulayarak gerektiğinde kodlarını incelemeye açabileceğini belirtmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’nin Kaspersky Ürünlerine Yönelik Ambargo Kararı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin