1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD Piyasa Gelişmeleri: Fed Açıklamaları Piyasalara Olumlu Yansıdı

ABD Piyasa Gelişmeleri: Fed Açıklamaları Piyasalara Olumlu Yansıdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Piyasa Gelişmeleri

ABD Piyasa Gelişmeleri

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptığı ılımlı faiz açıklamaları, piyasalardaki havası olumlu yönde etkiledi. Dow Jones endeksi açılışta %0,04, S&P 500 endeksi %0,36 ve Nasdaq 100 endeksi ise %0,41 oranında artış göstererek güne başladı. Dün toplamda 200 milyar dolar değer kaybeden birçok büyük teknoloji şirketinin hisse senetleri, bugün iyimser bir seyir izledi. Özellikle Nvidia, borsa açılışı öncesindeki işlemlerde %2,6 değer kazanarak yatırımcılara umut verdi. Diğer taraftan, Apple, hissedarı Berkshire Hathaway’in Apple hisselerini yarı yarıya azaltmasının etkisiyle dün yaklaşık %5 değer kaybettikten sonra bugün de %1,3 oranında gerileme yaşadı.

Fed’in Açıklamaları Piyasaları Etkiledi

Fed yetkilileri, dünkü açıklamalarında, beklenenden daha zayıf gelen Temmuz ayı istihdam verilerinin ekonominin resesyona girdiği anlamına geldiği yönündeki görüşlere karşı çıkarak, piyasaları rahatlattı. Ancak, aynı zamanda Fed’in resesyondan kaçınmak için faiz oranlarını düşürmesinin gerekebileceği konusunda uyarıda bulundular. CME’nin FedWatch sistemi verilerine göre, işlemciler şu anda Eylül ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını yaklaşık %75 olarak değerlendiriyor.

ABD Piyasalarının Açılış Rakamları

Wall Street’in “korku göstergesi” olarak bilinen CBOW Volatilite Endeksi, Pazartesi günü 65.73 seviyesine kadar yükseldi. Bu durum, yatırımcıların endişelerini artırırken, S&P 500 endeksi %0,36 artışla 5,204.88 puandan açıldı. Nasdaq 100 endeksi ise %0,41 oranında artışla 16,266.35 puandan güne başladı. Bu veriler, yatırımcıların piyasalara olan güveninin yeniden tesis edildiğine işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD Piyasa Gelişmeleri: Fed Açıklamaları Piyasalara Olumlu Yansıdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin