1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. AB Komisyonu, Apple Pay ile İlgili Kararını Açıkladı

AB Komisyonu, Apple Pay ile İlgili Kararını Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, teknoloji devi Apple’ın ödeme hizmeti Apple Pay hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vestager, “Komisyon, Apple’ın taahhütlerini kabul etme kararı aldı” dedi. Apple’ın taahhütlerinin mobil cüzdan alanındaki rekabet endişelerini giderdiğini belirten Vestager, Apple’ın iPhone’larla ödeme yapmak için gereken teknolojiye erişimi kısıtlayarak hakim konumunu kötüye kullandığını vurguladı.

Vestager, Apple’ın diğer geliştiricileri dışlayarak iPhone kullanıcılarına yönelik yeni ve rakip mobil cüzdanları engellediğini de ifade etti. Vestager, Apple’ın bu davranışlarının inovasyonu ve tüketicileri olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun AB rekabet kurallarına aykırı olduğunu söyledi.

Vestager’ın açıklamalarına göre, Apple’ın bu tutumu artık değişecek. Rakipler, iPhone kullanıcılarına yönelik mobil ödeme seçenekleri sunabilecek ve Apple Pay ile rekabet edebilecekler. Tüketiciler de daha geniş, güvenli ve yenilikçi mobil cüzdan seçeneklerine sahip olacaklar.

Apple Pay Nedir?

Apple Pay Nedir?

Apple Pay, Apple tarafından sunulan bir mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmetidir. Bu hizmet sayesinde iPhone kullanıcıları, mobil cihazlarıyla ödeme yapabilirler. AB Komisyonu, 2020 yılında Apple’ın ödeme sisteminin Birlik rekabet kurallarına uygun olup olmadığını araştırmıştı. Apple, AB’nin Apple Pay ödeme sistemine ilişkin rekabet endişelerini gidermek için üçüncü taraf mobil cüzdan ve ödeme hizmetlerine erişim izni vermeyi taahhüt etmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB Komisyonu, Apple Pay ile İlgili Kararını Açıkladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin