1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. AB, Almanya’nın Yarı İletken Üretim Kapasitesini Destekliyor

AB, Almanya’nın Yarı İletken Üretim Kapasitesini Destekliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB), Almanya’nın yarı iletken üretim kapasitesini artırma hedefini desteklemek amacıyla önemli bir adım attı. AB Komisyonu, Almanya’nın Avrupa Yarı İletken Üretim Şirketi (ESMC) tarafından Dresden’de kurulacak yeni çip üretim tesisine 5 milyar euroluk kamu desteği sağlanmasına onay verdi.

AB, Almanya'nın Yarı İletken Üretim Kapasitesini Destekliyor

Ortaklar Arasında TSMC de Bulunuyor

ESMC’nin Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Bosch, Infineon ve NXP gibi önemli teknoloji firmaları arasında bir ortak girişim olduğu belirtildi. Bu desteklemenin, Avrupa’nın yarı iletken teknolojilerindeki arz güvenliğini, dayanıklılığını ve dijital egemenliğini güçlendireceği, ayrıca yeşil ve dijital dönüşüme önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Açıklamada, yeni kurulacak çip fabrikasının özellikle otomotiv ve endüstriyel uygulamalara yönelik talebi karşılamayı hedeflediğine ve yüksek performanslı çipleri büyük ölçekte üreteceğine dikkat çekildi.

11 Bin Kişiye İş İmkanı Sunulacak

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dresden’deki yeni ESMC çip fabrikası, Avrupa’nın küresel inovasyon merkezi olduğunun bir göstergesidir.” ifadesini kullandı. Von der Leyen, bu yatırımın Avrupa’nın teknoloji alanındaki gücünü artıracağına ve 11 bin yeni istihdam olanağı sağlayacağına dikkat çekerek, bu nedenle projeye 5 milyar euroluk kamu desteği sağlanmasını onayladıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, Almanya’nın Yarı İletken Üretim Kapasitesini Destekliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin