1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AA Türkiye Bankalar Birliği’nin 67. Genel Kurulu Hakkında

AA Türkiye Bankalar Birliği’nin 67. Genel Kurulu Hakkında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 67. Genel Kurulu, İstanbul Finans Merkezi’nde Ziraat Bankası Genel Müdürlük Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılım gösterdi.

Alpaslan Çakar’ın Açılış Konuşması

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, yaptığı konuşmada yabancı para mevduattan TL mevduata geçişin hızlandığını belirterek, bu durumun yabancı para mevduatın toplam mevduat içindeki payının azalmasına neden olduğunu dile getirdi.

Merkez Bankalarının Sıkı Para Politikası Uygulaması

Çakar, dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerin daha yavaş büyümeye, düşük ticaret hacmine ve yüksek enflasyona sebep olduğunu vurgulayarak önde gelen merkez bankalarının enflasyonla mücadele için sıkı para politikası uygulamaya devam ettiğini belirtti.

Düşük Enflasyon Dönemine Hazırlık

TBB Başkanı Çakar, Türkiye’nin düşük enflasyon dönemine hazırlandığını ifade ederek, para politikasının fiyat istikrarını sağlamaya odaklandığını ve TL’ye olan güvenin artmasını desteklediğini aktardı.

Bankacılık Sektöründe Yabancı Kaynak Artışı

Bankacılık Sektöründe Yabancı Kaynak Artışı

Çakar, bankacılık sektörünün yurt dışından sağladığı kaynakların hızla arttığını belirterek, yabancı para mevduattan TL mevduata geçişin ivme kazandığını ve bankaların yurt dışından sağladığı kaynakların artış gösterdiğini açıkladı.

Kredi Riski ve Karşılık Politikası

Kredi Riski ve Karşılık Politikası

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, kredi riskinin makul bir düzeyde olduğunu belirterek, tahsili gecikmiş alacak oranının istikrarlı bir seyir izlediğini ve bankacılık sektörünün ihtiyatlı bir karşılık politikasına sahip olduğunu vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AA Türkiye Bankalar Birliği’nin 67. Genel Kurulu Hakkında
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin